adidas Terrex Agravic XT GTX

Când vine vorba de trail running încălțămintea joaca un rol extrem de important, iar Andrei Gligor a vrut să vadă cum se comportă modelul adidas Terrex Agravic XT GTX.

Anul acesta am în plan să particip la mai multe curse de trail, iar alegerea mea este ultimul model de pantofi de trail de la adidas, Terrex Agravic XT GTX, pantofi pe care i-am supus unui test alcătuit din trei antrenamente: unul în parcul Alexandru Ioan Cuza, exact în dimineața primei ninsori din București, când încă zăpada era de 20 de cm pe toate aleile parcului, un antrenament în Delta Parcului Național Văcărești și unul în Pădurea Baneasa.

Terenul așadar a fost variat, cu zăpadă, gheață și un pic de noroi, exact ceea ce îmi doream pentru a-mi face o idee cât mai bună despre calitățile pantofilor.

Iar după prima cursă alergată cu adidas Terrex Agravic XT GTX voi completa acest test și cu aceste impresii.

adidas Terrex Agravic XT GTX

Prima impresie

Încă de la prima încălțare îți dai seama că acești pantofi de alergare de trail sunt extrem de confortabili, oferind toată amortizarea și stabilitatea de care ai nevoie pentru antrenamente și curse.

Design ????????????????????/ 5

Deși, în general, pantofii de alergare de trail pot fi mai “butucănoși”, pentru că se merge pe ideea de a fi rezistenți datorita terenului accidentat pe care se aleargă, ei bine, nu este și cazul adidas Terrex Agravic XT GTX.

Fără a face niciun rabat de la rezistență, designul acestui model este unul care aduce foarte mult cu cel al modelelor de sosea. Combinația de linii suple și materiale de calitate, face din acest pantof de trail unul arătos, cu o greutate redusă și potrivit pentru toate tipurile de teren accidentat.

adidas Terrex Agravic XT GTX

Comportament la alergare

Pantoful răspunde foarte bine la alergarea pe diferite tipuri de teren accidentat, fie că este vorba de zăpadă, noroi, frunze și crengi umede, sau pietre alunecoase. Sentimentul general este unul de siguranță și confort pe toată durata antrenamentului, fie că vorbim de distanțe de 5 km, 20 km sau chiar mai mult.

Amortizare ????????????????????/ 5

Pantoful are un profil mic, cu un drop (diferență dintre călcâi și varf) de doar 9 mm. Dar asta nu înseamnă că amortizarea nu este bună. Din contră, pentru amortizare adidas foloseste celebrul sistem UltraBOOST, frecvent întâlnit la modelele de șosea și care oferă pe lângă amortizare și o returnare eificientă a energiei.

Mii de capsule unice creează cea mai moale și mai fiabilă amortizare concepută vreodată de adidas. Structura inovatoare de capsule de energie păstrează caracteristicile excelente de amortizare, mai bune decât orice alt tip de amortizare EVA.

Stabilitate ????????????????????/ 5

Modelul este conceput pentru a oferi maximă stabilitate și confort pe teren accidentat și am simțit asta indiferent că alergarea s-a desfășurat pe plat, în pantă sau în rampă. Senzația pe care o ai este că pantoful se “lipește” de terenul pe care alergi oferindu-ți siguranță în alergare și lăsându-te să te bucuri de antrenament.

Aderență ????????????????/ 5

Logo-ul Continental de pe talpă îți întărește ideea că vei avea parte de o tracțiune de excepție, lucru care se și întâmplă pe majoritatea suprafețelor pe care alergi.

Proeminentele adânci în formă de A de pe talpă sunt îndreptate în direcții opuse pentru a-ți oferi fermitate indiferent de direcția în care mergi. Cele din partea din spate a tălpii sunt inversate pentru a oferi o putere de frânare mai bună atunci când alergi la vale.

Pe suprafețe acoperite de gheață pantoful are o ușoară tendința de a derapa, lucru care se întâmplă însă la majortatea pantofilor de alergare de trail, neluând aici în discuție mărcile și modelele care au crampoane în componența tălpii. Însă dacă ne referim strict la suprafețe umede, zăpadă, noroi, Terrex Agravic XT GTX face față cu brio.

adidas Terrex Agravic XT GTX

Confort ????????????????????/ 5

Partea superioară a pantofului este făcută dintr-o bucată de plasă, astfel încât să nu simți nicio cusătură în structură care te-ar putea deranja atunci cand alergi.

Izolarea apei este completată de tehnologia Gore-tex care păstrează cu adevărat picioarele uscate chiar și în condiții de ploaie sau ninsoare abundentă. Pot spune că după o oră și jumătate de alergat prin zăpadă șosetele au rămas uscate, iar asta cu siguranță contribuie la confort mai ales atunci când vorbim de 3-4 sau chiar mai multe ore de alergare.

Raport preț / calitate ????????????????/ 5

Cu siguranță materialele de calitate folosite la realizarea acestui pantof, cât și tehnologia încorporată la realizarea lui sunt direct proporționale cu prețul, însă chiar și așa la un preț de 849 lei, în magazinele adidas, pantoful mi se pare destul de scump.

Pro / Contra

Pro: confortul, amortizarea, aderența și stabilitatea

Contra: prețul ridicat, recomandăm să aștepți primele reduceri 😉

Concluzie

Pentru a rezuma, în cazul în care căutați un pantof de alergare confortabil, rezistent, versatil și care să vă protejeze în special în partea rece a anului, acest model este unul de luat în considerare.

Imediat ce situația îmi va permite îi voi pune serios la treabă pe terenul accidentat din competiții și voi reveni să completez acest articol 😉

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

twenty − seven =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.