Alarma suna la 01:50, eu si Catalin suntem la refugiu Nid D’Aigle (2.412 m). Nu prea am dormit pentru ca doi nemti s-au plimbat toata seara pe hol, au aprins luminile si au trantit usile. Ne-am dus jos unde ne astepta micul dejun.

Plecam la 2:30 de la refugiu si intram intr-un ritm bun pe poteca. Cerul este senin si ma bucur de infinitul de stele. Dupa o ora si doua zeci de minute ajungem la Refugiul Tete Rousse (3.187 m) unde ne reorganizam rucsacii, ne schimbam incaltamintea si hainele ude. Catalin leaga o coarda intre noi si merge in fata. Ne apropiem de zona periculoasa in care au murit multi alpinisti si auzim cum cad pietre de mici dimensiuni. Ne sta inima in loc, ne tinem respiratia, asteptam o clipa si plecam cu incredere mai departe.

Vantul bate tare si este frig, dar tot albul muntilor este invaluit de lumina rasaritului. Corpul reactioneaza bine la altitudine, nu da semne de oboseala si simt avant la urcare. Sunt urcari succesive, o mica coborare si o urcare brusca. Trecem pe langa alpinisti care coboara si pe care ii felicitam. Unii radiaza de bucurie, iar altii sunt tristii pentru ca nu au reusit sa urce pe varf din cauza oboselii.

Din loc in loc sunt crevase (deschidere profunda intr-o masa de gheata) peste care trebuie sa pasesti cu atentie. Ne deplasam pe o portiune ingusta de 30 cm, in dreapta Italia si in stanga Franta, peisajul ne taie respiratia, dar ne trezim pentru ca orice pas gresit ne poate costa viata.

Este ora 09:50, suntem pe varful Mont Blanc si am reusit sa urcam intr-un ritm de 3 ore de la Refugiul Goute si 7 ore 20 de la Nid D’Agle. O ora si ceva pauza la cabane si cam 6 ore de mers, 2400 m pana la 4810 m, fara aclimatizare. Este o senzatie extraordinara sa fii deasupra Europei, sa-i poti multumii lui Dumnezeu, pentru binecuvantarea de a duce cu tine pe cel mai inalt varf tolba cu visurile copiilor, visuri rostite, dar neimplinite, inca.

Nu stam mult pe varf pentru ca stim ca cea mai grea provocare e la coborare. Ne oprim la refugiul vechi, ne energizam putin si pornim incet la vale, dar simtim cum presiunea apasa pe genunchi. Am intrat in Refugiul Goute unde ne intalnim cu alti trei alpinisti si coplesit de emotii am strigat “AM REUSIT”. Izbucnesc in plans si simt cum ma eliberez de toata emotia pentru ca efortul a fost iesit din comun.

Alaturi de ghidul montan Catalin Nicolae Dobre am reusit sa urc pe varful Mont Blanc, pentru educatia a 200 de copii cu afectiuni oncologice de la Asociația Magic.

In numele Asociatiei MAGIC si a copiilor cu afectiuni oncologice, va multumesc. Dacă investim in educatie, dacă investim in copii, investim in urmatoarea generatie care va schimba Romania.

Daca povestea lui Vlad te inspira fii partenerul care ne poate ajuta in acest demers, pentru că numai pas cu pas și mână de la mână, facem lumea mai bună.

Cum poți ajuta?

Companiile pot ajuta redirecționând 20% din impozitul pe profit din primul trimestru al anului 2021: https://asociatiamagic.ro/contract/
Donați 2 euro, trimite BURSA prin sms la numărul 8844
Donați online: https://magicamp.galantom.ro/fundraising_pages/view?id=20156&fbclid=IwAR0dwnVi8Z5aHbD24z8KQJQ0hlwD_-2LFLl7xBlHc31_DkVc-2OJ-uojgqk

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nineteen − seven =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.