Kilian Jornet

Cum să te antrenezi pentru cursele de tip Skyrunning? Kilian Jornet și Emelie Forsberg ne dau câteva sfaturi. 

Unul dintre cei mai buni alergători din lume, Kilian Jornet, ştie exact despre ce este vorba, la urma urmei este cel care a urcat şi coborât în timp record faimoasele vârfuri Matterhorn, Mont Blanc şi Denali. Şi iată de ce sfaturile lui privind metodele de antrenament sunt esenţiale:

„Este foarte important să ai un VO2 maxim bun precum şi o anduranţă peste medie, însă este crucial să posezi şi forţa – pentru că trebuie să-ţi ridici corpul cu fiecare pas. Aşa că în completarea antrenamentelor clasice pentru rezistenţă, trebuie lucrat şi la puterea picioarelor.” – Kilian Jornet

Pentru a realiza asta, el sugerează o combinaţie de intervale de intensitate şi exerciţii de forţă:

Intensitate: alergare în pantă, cu paşi mici dar foarte rapizi. În acest mod pulsul este sus, dar muşchii nu sunt anihilaţi.

Forţă: exact opusul celor spuse mai sus – paşi lungi, la limita puterii muşchilor, fără a intra prea mult în zona cardio înaltă.

”Merg cu paşi mari 5-10 minute şi apoi alternez cu încă 5-10 minute de intensitate maximă.” – Kilian Jornet

Emelie Forsberg, omoloaga lui Jornet în rândul alergătoarelor, suplimentează şi ea cu sfaturi importante:

„Pentru a alerga pe munte, trebuie să te antrenezi pe munte. Sugestia mea este să adaugi rutinei tale de antrenament, ocazional, următoarele intervale de urcat la deal în regim maximal: 3×10 minute, 12×2 minute, 4×4 minute.” – Emelie Forsberg

Acum că toată lumea ştie ce are de făcut, e timpul să trecem la treabă. Înarmaţi cu sfaturi primite de la cei mai buni, ne vedem… la curse!

Foto: Red Bull Content Pool

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeInstagram și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 2 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.