Un pantof de alergare care previne accidentările? Da, aceasta este misiunea principală a celor de la Nike în cadrul Project: Run Fearless.

Și aceasta pentru ca alergătorii să poată alerga în fiecare zi, fără pericolul unei accidentări. Acesta este Project: Run Fearless.

Don’t let running stop you from running.

Pantofii de alergare Nike React Infinity Run 2 și Nike ZoomX Invincible au fost dezvoltați special pentru a reduce accidentările și a te ajuta să alergi fără griji. Cercetătorii companiei americane au făcut o serie de studii în cadrul Project: Run Fearless pentru a găsi cele mai bune soluții care să permită alergătorilor să iasă în fiecare zi la alergare, fără teama de a se accidenta și pentru a se putea bucura de fiecare kilometru alergat.

Iar asta se vede în noile modele Nike React Infinity Run 2 și Nike ZoomX Invincible care au fost create pentru a reduce semnificativ accidentarile și pentru a te face să continui să alergi. Testele efectuate au arătat că cele doua noi modele Nike pot reduce accidentările cu 52%, în comparație cu Nike Air Zoom Structure 22.

La începutul lunii aprilie, Nike a invitat comunitatea alergătorilor din lumea întreagă să testez noile modele de alergare Nike ZoomX Invincible Run și Nike React Infinity Run 2 în cadrul celor trei provocări Project Fearless 10K, Project Fearless Half Marathon și Project Fearless Marathon din aplicația Nike Run Club.

Și din România multi alergători au acceptat provocarea și ne-au povestit prima impresie după o alergare cu noi pantofi de alergare de la Nike.

„Din punctul meu de vedere este un pantof de alergare onest cu alergarea și făcut în scopul alergării. Pentru că scopul alergării nu este să termini primul sau să alergi cel mai repede, scopul alergării este însăși alergarea. Să termini tura de azi, să te trezești a doua zi și să alergi din nou. Cred că acesta este cel mai de preț lucru pe care mi l-a adus alergarea și asta îmi oferă acest pantof. Îmi place foarte mult ca este un pantof de alergare stabil și pentru că a doua zi nu te trezești cu dureri sau leziuni. Astfel pot alerga liniștit și știu că-mi termin alergarea sănătos. Faptul că reduce cu 50% leziunile pe care le pot avea alergătorii, cred că este cea mai frumoasă declarație pe care o companie o poate face celor care iubesc alergarea.” – Mihai Morar (Radio Zu)

„Folosesc modelul Nike ZoomX Invincible Run deja de peste două săptămâni și sunt foarte mulțumită de confortul și stabilitatea pe care o oferă. E un pantof sport foarte ușor, cu talpă de spuma moale, dar elastică în același timp. Eu am antrenamente variate, dar pot spune ca i-am folosit cu succes chiar și la antrenamente de viteza, de sărituri si de garduri. Acest model este conceput pentru a preveni accidentările în timpul alergării, pentru ca sportivii să poată alerga fără griji, ceea ce îmi da o încredere suplimentară atunci când ii port.”Anamaria Nesteriuc (atletă, 100 metri garduri)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Nesteriuc (@ananesteriuc)

“Sunt ușori și foarte comozi, în special la alergarea pe suprafețe tari. Nike ZoomX Invincible Run au devenit unii din pantofii mei preferați chiar de la primii kilometri de alergare. Cred că vor fi prietenii mei pe parcursul alergărilor lungi de acum încolo” Nelly Paraschiv (antrenor fitness)

“Am parcurs deja peste 50 de kilometri de alergare cu noii Nike Infinity React Flyknit și cred că mi-am putut forma o părere. Prima este că de atunci nu am mai încălțat alt pantof pentru că dincolo de comoditate, m-am simțit foarte sigur în momentul ‘bătăii’ pe pământ.
De cele mai multe ori mi se întâmplă să calc strâmb, mai ales când alerg pe teren ușor denivelat. Dar talpa îmi oferă un suport suficient cât să nu mai am grija entorselor din zona gleznelor. Sunt foarte încântat că riscul de accidentare este redus cu acest nou model de pantof. Mi-a mai plăcut aderența pe care o are și așa, implicit, riscul de alunecare este diminuat foarte mult. Din punct de vedere estetic, vine în mai multe culori, însă perechea mea este portocalie, preferata mea.” – Alex Filip (pilot de curse)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Filip (@alex.filip.79)

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeInstagram și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + thirteen =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.