Tom Evans

Tom Evans a alergat virtual pe cele mai cunoscute trei vârfuri din Marea Britanie și a terminat provocarea în mai puțin de 5 ore.

Ultramaratonistul Tom Evans avea în program să alerge anul acesta pe cele mai celebre trei vârfuri din Marea Britanie: Ben Nevis, Scafell Wasdale Head și Snowdon, după ce a pus pariu cu un prieten că va stabili un nou record.

Cum acest lucru nu este posibil în această perioadă, fostul căpitan din armata britanică și-a propus să cucerească virtual cele trei vârfuri alergând pe bandă acasă la el în Loughborough.

Alergarea virtuală a început joi, 30 aprilie, la ora 10:00 și mai întâi Tom Evans a alergat pe Snowdon (5,5km, 723 metri, înclinația medie 13,2%), Scafell Wasdale Head (4,5 km, 910 metri, înclinația medie 20%) și Ben Nevis (8,8 km, 1.335 metri, înclinația medie 15,1%).

Tom Evans

Tom Evans și-a propus să termine provocarea în mai puțin de șase ore, dar în final a oprit banda de alergare după patru ore și 32 de minute. Britanicul a început cu ultraalergarea în 2017, iar primul rezultat notabil a fost locul 3 în Marathon des Sables (MdS), cursa de 250 de kilometri prin deșert.

“În mod normal atunci când alergi pe cele trei vârfuri poți să-ți tragi sufletul pe drumul dintre ele. Acum am alergat pe bandă non stop. Ultimele 10 – 15 minute ale fiecărei urcări au fost cele mai dificile. A fost un efort fizic major, dar și din punct de vedere mental am avut probleme. Alergările de trail sunt frumoase și te încarcă cu energie pentru că alergi în zone fabuloase, iar peisajele te încarcă cu energie. Să alerg în casă, într-o zi ploioasă, a făcut provocarea mai dificilă, dar mă bucur că am reușit să termin cu un timp atât de bun”, a spus Tom Evans.

Foto: Red Bull Content Pool

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eight − seven =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.