5 sfaturi care te ajută să-ți îngrijești părul atunci când alergi pe o vreme rece

Afară încă e frig și bate vântul, iar buletinul meteo anunță în continuare zile cu temperaturi mai scăzute. Așa că avem 5 sfaturi care te ajută să-ți îngrijești părul atunci când alergi pe o vreme rece.

Desigur, acest lucru nu te descurajează să alergi, scopul tău e mai presus de condițiile me- teo. Însă părul tău merită și el o îngrijire aparte.

N-are gură să strige, dar pe vreme rece — asemenea pielii — părul se deshidratează în exces.

Mai mult decât atât, sunt „șanse” mari ca bentița de urechi sau căciula pe care o folosești atunci când alergi să-ți electrizeze părul, mai ales dacă ești tunsă în scări.

Fiindcă așa e în fizică, frecarea încarcă firele de păr cu electricitate statică. Vestea proastă este că pasul următor electrizării în exces aduce în vizor vârfurile despicate.

5 sfaturi care te ajută să-ți îngrijești părul atunci când alergi la temperaturi scăzute

Evită să-ți piepteni părul imediat după ce intri de la frig la cald! Pentru descâlcire, alege o perie din păr natural sau un pieptăn cu dinți rari. Și nu uita să aplici, în prealabil, o picătură de ulei de păr deasupra periei, tocmai pentru a preîntâmpina electrizarea.

Pe o vreme ca aceasta, balsamul de păr fără clătire ți-ar putea fi cel mai bun prieten!

Nu același lucru l-aș putea spune despre uscătorul de păr. Pentru a preveni deshidratarea părului, încearcă să-l folosești cât mai rar cu putință sau, cel puțin, reglează-i temperatura pe treptele sale inferioare.

Pe același principiu, te-aș sfătui să eviți să-ți speli șuvițele cu apă foarte fierbinte.

Verifică etichetele produselor de stilizare a părului (fixativ, spumă de păr, gel) și alege doar produse de stilizare care să nu conțină alcool. Cam atât pe partea de stil, podoaba ta capilară tocmai și-a recăpătat feng shui-ul, așa că pune-ți cu încredere ghetele în picioare! Și căciula pe cap.

A, să nu uit, o dată pe săptămână, răsfață-te cu o mască de păr făcută în casă!

Un amestec de ulei de măsline, ulei de ricin și vitamina A lichidă. Combină ingredientele în cantități egale (aproximativ 10 ml/ fiecare) și aplică masca pe părul proaspăt spălat și tamponat cu prosopul, exclusiv pe lungimea firelor de păr (de evitat rădăcinile).

Acoperă-ți părul cu o cască de baie și cu un prosop și lasă masca să acționeze cel puțin trei-patru ore înainte să-ți speli din nou părul cu șampon și balsam.

Foto: Shutterstock

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeInstagram și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.