Pilotul de curse devenit atltet paralimpic Alex Zanardi, care și-a pierdut ambele picioare într-un oribil accident în 2001, continuă să-și depășească limitele și să ne impresioneze, ultima izbândă a italianului fiind terminarea triatlonului de la Barcelona în mai puțin de 9 ore.

Alex Zanardi, unul din exponenții determinării fără margini, a început anul 2017 așa cum terminase 2016 – pe cai mari. Italianul și-a mai trecut în cont două titluri mondiale pe bicicleta sa în cadrul Campionatelor Mondiale Paralimpice din Africa de Sud. Acum, la final de sezon, fostul pilot de Formula 1 a țintit către un alt eveniment: Triatlonul Iron Man de la Barcelona.

Zanardi pe bicicleta paralimpică pe care a dus-o către titluri mondiale și olimpice

Evenimentul din Spania a inclus a inclus aproape 4 kilometri de înot, urmați de 180 de km pe bicicletă și, în fine, peste 42 de km în alergare. Prima probă a început de pe plaja de la Calella, cei peste 3000 de concurenți trecând linia de alergare în sprint la Calella-Santa Susanna. Majoritatea lor erau, însă, fără dizabilități, reușita lui Zanardi fiind astfel cu atât mai valoroasă. Acesta a terminat triatlonul în 8:58:59 și s-a clasificat pe poziția a 45-a!

„Proba de înot a fost dificilă, deoarece am pornit în cadrul unui grup de înotătoare dar, ulterior, am realizat că sunt de unul singur. Asta mi-a îngreunat sarcina de a mă menține pe traseu și cred că am și înotat mai mult, cam 4,5km în loc de 3,8km deoarece am ocolit.” – Alex Zanardi

Omul căruia, în 2001, i s-a oprit de trei ori inima în drum spre spital în urma accidentului suferit la Lausitzring, în Germania, a continuat apoi cu proba pe bicicletă.

„Această bucată a fost de excepție și am parcurs-o în mai puțin de 5 ore ceea ce este extraordinar. Cred că am avut o medie de aproape 40 km/h”, a spus sportivul care apoi a avut de furcă cu bucata finală de alergare bifată cu ajutorul scaunului său cu rotile. Drumul era foarte îngust și plin de alergători și, în plus, pe majoritatea distanței drumul nici nu era pavat – era macadam”. – Alex Zanardi

În ciuda tuturor obstacolelor, campionul mondial și olimpic a trecut linia de sosire, ajutat în acest drum doar de puterea brațelor sale. Cum era și de așteptat, Zanardi deja privește spre viitor și nu scoate din socoteală nici o revenire în cursele auto pentru 2018.

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagram și Google +

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

fifteen − one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.