Da, nu este deloc o glumă, acum există și așa ceva. Sincer, când ai alergat odată pe întuneric…. nu ai avut niciodată frica de a fi urmărit?

Sau nu ai simțit niciodată nevoia de a ști că ești mai în siguranță decât ești în mod normal? Paza bună trece primejdia rea, spune o vorbă veche românească și oricât de paranoic sau nu ești, cel mai bine este să fii asigurat decât să nu fii…

Deși există deja foarte multe aplicații care transmit mesaje SOS la o simplă apăsare de buton către o persoană din agenda de telefon, nu este foarte la îndemână să scoți telefonul în timp ce alergi sau când din nefericire cazi, fie în moment de panică veritabil…

CITEȘTE ȘI: 7 reguli esențiale pentru a alerga corect

Sunt sigur că te-ai gândit cel puțin o dată la “ce ai face dacă” și vestea bună este că nu ești singurul.

Yogasmoga

Yogasmoga este o companie specializată în producerea de îmbrăcăminte de yoga croită din materiale ultra-moderne ce permit o flexibilitate extrem de naturală pentru corp.

Ei au decis să investească în Wearsafe, o companie specializată în crearea de dispozitive electronice care transmit mesaje de alertă în caz de nevoie. Cu ajutorul preluării acestei companii, îmbrăcămintea Yogasmoga va avea integrat un dispozitiv minuscul plus un buton care odată apăsat va transmite către o aplicație din iOS (sistemul este momentan compatibil doar cu acest sistem de operare) un mesaj de alertă.

CITEȘTE ȘI: 7 motive pentru care este foarte tare să alergi

Yogasmoga

Acesta va include și un fișier audio cu ultimele 60 de secunde înregistrate înainte de apăsarea butonului de panică… asta pentru că micul cip va înregistra în permanență ce se întâmplă în jur dar va stoca doar cele 60 de secunde dinainte de apăsarea butonului. Inițiat, acest tip de îmbrăcăminte va fi comercializată în magazinele proprii dar se pare că cipul va fi comercializat și separat pentru a putea fi cumpărat și atașat oricărui tip de îmbrăcăminte de running.

Abia așteptăm mai multe detalii pentru că siguranța vine înainte de orice!

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.