Violeta Beclea-Szekely

Sub egida „Oameni, fapte și valori”, Romfilatelia omagiază performanțele sportive ale Violetei Beclea-Szekely printr-un întreg poștal intitulat „Sportivi de aur” .

Cu o viaţă dedicată sportului, pentru care au fost răsplătiţi cu aplauze, numeroase premii şi diplome, sportivii români şi-au câştigat respectul şi atenţia publicului.

În semn de respect şi preţuire pentru valorile sportului românesc, sub egida „Oameni, fapte și valori”, Romfilatelia a continuat proiectul dedicat acestora prin acest întreg poștal (plicuri de corespondență cu timbru marcă fixă) dedicat Violetei Beclea-Szekely, vicecampioană olimpică la Sydney 2000 și de cinci ori vicecampioană mondială și campioană europeană.

Violeta Beclea-Szekely

Violeta Beclea-Szekely a fost descoperită într-o competiție școlară în toamna lui 1979. Un an mai târziu, deși era junioară, a început pregătirea la lotul național de seniori în grupa antrenorului emerit Ion Puică.

A participat la două ediții ale Jocurilor Olimpice, la Sydney, în 2000, cucerind medalia de argint la 1500 m, sub îndrumarea antrenoarei Maricica Puică.  A fost de trei ori învingătoare în finala IAAF Grand Prix, iar în anul 2001 a învins în toate cele șapte etape de Golden League, împărțind cu alți cinci sportivi 50 kg de aur puse în joc de Federația Internațională de Atletism.

În anul 2001 a fost nominalizată de forurile internaționale pentru titlul de cea mai bună atletă a lumii, iar în anul 2002 și-a anunțat retragerea din sportul de performanță.

A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar în 2000 i-a fost conferit Ordinul național “Serviciul credincios”, în grad de cavaler.

Acest întreg poștal (plicuri de corespondență cu timbru marcă fixă) a fost prezentat oficial la Târgul de Carte Gaudeamus.

Foto: Romfilatelia

Citește și: 10 sfaturi dacă vrei să alergi cu copilul în cărucior

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

14 + 11 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.