Valentine's Day

Ne apropiem de cea mai “siropoasă” perioadă din an. Avem zilele Valentine’s Day și Dragobetele una după alta. Așa că dacă tocmai ești în faza de după o relație, ieși la alergare!

Fiecare dintre noi am avut, cel puțin o dată în viață, probleme în dragoste. Mai mari sau mai mici, ele ne-au afectat fie pe moment fie pe termen lung. Problema în sine nu contează atât de mult, cel mai important este cum treci peste ea. Din proprie experiență vă pot spune că peste orice obstacol psihic sau emoțional se poate trece în alergare. Cu alergare.

CITEȘTE ȘI: Să te smulgi de pe canapea? Du-te, Dicăăă, du-teee!

În primul rând, alergarea este bună pentru psihic și implicit pentru organism deoarece acesta va secreta substanțe endorfine dar și endocanabinoizii, în timpul efortului fizic susținut. Endocanabinoizii de exemplu sunt un grup de molecule de grăsime, produse de organism, care sunt implicate în diverse procese fiziologice, inclusiv în cele ale poftei de mâncare, senzaţiei de durere, memoriei şi cel mai important pentru tine în cazul în care folosești alergarea pentru a trece peste o problemă în dragoste: a stării de spirit. Droguri legale de la corpul tău pentru ca tu să te simți mai bine. Ce poți să vrei mai mult? Doar aleargă.

CITEȘTE ȘI: Cinci sfaturi de urmat ca să îți îmbunătățești cel mai bun timp

Ieșirea neplanificată dintr-o poveste de dragoste poate însemna și o scădere a nivelului de siguranță de sine. Sunt șanse mari să nu te mai vezi așa cum o făceai odată, să crezi că o vină o are și aspectul tău fizic. Ei bine, dacă ai alergat cel puțin o dată până acum sunt sigur că ai văzut cum te vezi în oglindă după antrenament. Pentru re-câștigarea încrederii în propria persoană, exercițiile fizice sunt ideale iar alergarea este foarte eficientă și la îndemână.

Nu în ultimul rând, alergarea te va face să te simți mai puternic, mai bine pregătit, mai bun. Creează un plan de antrenamente de alergare riguros, ține-te de el și de fiecare dată când vei reuși să faci fix ce ți-ai propus te vei simți învingător și asta te va ajuta cu siguranță să depășești mai repede momentul deziluziei. În fugă îl vei depăși, nu așa oricum…

Foto: Shutterstock

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria MOTIVAȚIE:
Pentru Abbas Sheikh alergarea a devenit un stil de viață
Alergarea, Rocky Balboa și Creed
Și Pokémon te motivează să ieși la antrenament. În spotul pentru Super Bowl 2016
Fără glume la antrenamente: Kevin Hart e de fapt un tip foarte serios
Transformă presiunea în motivație. Sfatul de la Nike în noul spot de promovare
NO LIMITS, sau cum te motivează un pilot să-ți depășești limitele și la alergare

1 COMENTARIU

  1. Asta cam asa e,dar ce faci cand nu ai zvâc si suficient combustibil,sa zicem,in rezervor?
    Ps: centrul de alimentare nu exista 🙂

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.