Proaspăt „pensionatul” Usain Bolt nu se poate plânge că își petrece prea mult timp pe canapeaua de acasă căci străbate lumea în lung și în lat pentru a onora diverse invitații pentru evenimente selecte, de la lansări de șampanie până la tururi de pistă cu un Porsche de competiție. 

Usain Bolt a onorat invitația Maison Mumm de a participa la lansarea sticlei Mumm Grand Cordon curvee în Japonia. Jamaicanul a participat la eveniment din noua sa postură de șef al departamentului de entertainment al companiei Mumm. Cel mai rapid om al planetei este și imaginea unui nou videoclip al creatorilor de șampanie.

Pe lângă evenimentele corporate, Usain are timp și pentru el. Acesta a pilotat un Porsche 911 GT3 Cup recent în Australia, mulțumită prietenului său, fostul atlet australian John Steffensen. Acesta este, actualmente, pilot in eșalonul secund al Porsche Carerra Cup Australia și va urca în categoria de top în 2018 alături de 23Red Racing.

„Usain s-a descurcat admirabil dat fiind că a fost prima dată când s-a urcat la bordul unui Porsche 911 Cup”, a declarat Steffensen. „Sunt multe lucruri pe care trebuie să le înveți într-un timp scurt și chiar ne-a impresionat cu modul în care a performat, cât de repede a absorbit informațiile, și cât de repede a mers.”

Fostul pilot din V8 Supercars Cam McConville, care a bifat multe prezențe la startul campionatului australian la bordul moldelului pilotat de Bolt, l-a lăudat și el pe jamaican.

Usain Bolt pilot de curse? Dacă a putut Sir Will Hoy și mulți alții, sigur ar putea și Bolt!

„Nu a părăsit nici măcar un moment pista și, per total, s-a descurcat ireproșabil”, a spus McConville care a detaliat cum a decurs testul. „Inițial am mers eu cinci tururi cu Usain în dreapta și apoi a urcat el în spatele volanului și a făcut 10 tururi cu mine în dreapta, apoi alte 10 singur. Până la finalul testului a coborât până la tururi în 1:30 care, la Winton, este un timp competitiv”. McConville a conchis cu o afirmație care ar putea să îi facă să spere pe cei care ar vrea să-l vadă pe Bolt în cursele de mașini, acesta spunând că „dacă ar mai fi avut la dispoziție încă vreo două zile să testeze, cred că ar fi fost în ritm cu restul plutonului. Chiar am fost surprins de rapiditatea cu care s-a adaptat însă vorbim totuși de un sportiv de performanță cu niște reflexe extraordinare și o coordonare ochi-mână de invidiat. Tot ce îi mai trebuie e să învețe să simtă cursele acestea,” a încheiat pilotul de la Antipozi.

În vară, Bolt a fost invitatul lui Lews Hamilton, proaspătul campion al Formulei 1, în cadrul Marelui Premiu din Statele Unite de la Austin. Jamaicanul are în garajul său mai multe mașini performante, Nissan-ul său GTR R35 auriu ieșind în evidență. În ciuda tuturor acesto semne clare că Bolt iubește viteza și pe patru roți, o carieră în curse nu pare a fi pe radarul fostului alergător de aur din „the Rock”.

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ten − 1 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.