Urban Running - Run your city

Încearcă Urban Running și redescoperă-ți orașul cu locurile sale spectaculoase în alergare. Run your city!

Rutina de a alerga mereu în aceeași locație poate fi un motiv pentru a mai sări uneori peste o sesiune de alergare. Când simți că asta ți se întâmplă și ție, este cazul să schimbi peisajul și să încerci complet altceva.

Ai renunțat vreodată din plictiseala de a alerga mereu pe același traseu la o sesiune de alergare? Dacă răspunsul tău este da, am o veste bună. Nu doar tu ești în situația asta și rutina de a alerga o perioadă mai lungă pe aceeași rută poate duce chiar la o pauză de antrenament.

Urban Running - Run your city

 

De altfel, psihologii sportivi spun că rutina de a alerga în același loc poate deveni motivul principal al renunțării la alergare și tocmai de aceea este recomandat ca sesiunile de alergare să nu se desfășoare niciodată în același parc de mai mult de cinci ori consecutiv.

Dacă vrei cu adevărat să-ți condimentezi antrenamentul, atunci trebuie să încerci Urban Running. A devenit deja o adevărată modă în marile orașe din Europa și are tot mai mulți adepți care vor să iasă puțin din rutina de alergare.

Urban Running înseamnă pur și simplu să-ți transformi orașul în locul tău de joacă. Să descoperi rute mai puțin circulate, să transformi scările sau alte obstacole în partenerii tăi de antrenament, să redescoperi plăcerea de a alerga și să ieși din rutina parc sau un tur de bloc sau cartier.

Urban Running - Run your city

Sună interesant? Dacă da, iată șase sfaturi care te pot ajuta să descoperi o altă față a orașului tău în alergare.

Fă-ți o echipă

Cu siguranță ai în jurul tău prieteni cu care ieși la alergare. Încearcă să vezi care dintre ei este dispus să accepte o nouă provocare. Cine te poate motiva și pe cine poți motiva să încerce ceva complet nou. Indiferent de nivelul tău de pregătire, echipa potrivită este cheia unei distracții pe cinste în noile tale aventuri urbane.

Urban Running - Run your city

Antrenează-te pentru asta

Alternează ieșirile tale obișnuite la alergare cu sesiuni de antrenament la sală. Încearcă să lucrezi toate grupele de mușchi pentru că vei avea nevoie de mai multă forță într-un astfel de tur urban.

Urban Running - Run your city

Fii curios

Uită toate traseele pe care ai alergat până acum. Taie de pe listă toate parcurile și ieși la alergare fără niciun obiectiv. Urmărește-ți pur și simplu instinctul și descoperă locuri noi din orașul tău. Ai să fi surprins ce poți găsi după primul colț de stradă.

Urban Running - Run your city

Transformă orașul în locul tău de joacă

Bănci, ziduri mici, scări sau orice alt obiect pot deveni obstacole peste care îți va face plăcere să treci. Descoperă copilul din tine și vei vedea că noul stil de alergare te va ajuta să devii mult mai agil și mai rapid.

Urban Running - Run your city

Redescoperă orașul

Privește-ți orașul ca și când ai fi un turist. Încearcă să redescoperi locurile cele mai interesante din alergare. Acest tip de abordare funcționează perfect și atunci când ai ajuns în alt oraș și nu știi care este cel mai bun loc de abordare.

Ieși din hotel, aruncă o privire în jur și începe-ți alergarea. Sunt șanse mari să-ți schimbi complet părerea, în bine desigur, despre locurile care te înconjoară.

Urban Running - Run your city

Rupe ritmul

Pentru ca totul să fie și mai distractiv rupe cât mai des ritmul în funcție de traseul pe care te aflii. Sprintează cât poți de tare între două obstacole, urcă scările în forță și bucură-te de fiecare pas. Cred că nu trebuie să-ți mai aducem aminte să nu începi o astfel de alergare fără o încălzire prealabilă.

Urban Running - Run your city

Foto: Lars Borges

Descoperă și: Cele mai cool locuri de alergare din Amsterdam

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

16 + four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.