Wings For Life World Run 2016

Combinând două dintre trendurile majore – alergarea în scopuri caritabile și sportul de masă, ediția a treia a competiției Wings for Life World Run este programată pe data de 8 mai 2016.

Înscrierile la nivel mondial s-au deschis deja și pentru anul viitor poți alege dintre 34 de locații. Din păcate însă, România nu mai este pe listă.

Wings for Life World Run s-a desfășurat pentru prima oară în 2014 având ca obiectiv strângerea de fonduri pentru fundația Wings for Life Spinal Cord Research.

Se estimează că 3.000.000 de oameni din întreaga lume se confruntă cu afecțiuni ale măduvei spinării. În fiecare an, aproximativ 130.000 de persoane sunt implicate în accidente care le afectează măduva spinării, urmate de paralizie – majoritatea persoanelor sunt victime ale unui accident rutier. Inițiativele de cercetare în această direcție aparțin în mare parte organizațiilor private.

Fiind o organizație non-profit, Wings for Life se bazează pe ajutor și donații pentru a strânge fonduri care să susțină proiectele de cercetare. Wings for Life folosește garantat 100% din donațiile primite pentru proiectele de cercetare.

În 2015 au fost 101.280 participanți în 33 de țări, iar în total s-au adunat 4,2 milioane de Euro. Yuuko Watanabe a fost campioana Wings for Life World Run cu o distanță alergată de 56,33 km, iar Lemawork Ketema a fost campionul mondial cu o distanță parcursă de 79,9 km.

Iată și un infografic cu cele mai importante cifre Wings for Life World Run 2015:

Infografic Wings For Life World Run

În 2016, poți alege dintre 34 de locații în Australia, Austria, Belgia, Brazilia, Canada, Chile, Croația, Danemarca, Franța, Georgia, Germania, India, Irlanda, Italia, Japonia, Mexic, Olanda, Norvegia, Peru, Polonia, Portugalia, Rusia, Slovacia, Slovenia, Africa de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Taiwan, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și două locații în Statele Unite.

Dacă vrei să alergi și anul viitor la Wings for Life World Run, Viena și Munchen sunt cele mai convenabile locații unde poți lua startul. Înscrierile se fac online pe site-ul oficial al competiției.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + seven =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.