Competiția Retezat SkyRace Intersport, organizată în masivul Retezat, județul Hunedoara, poartă concurenții de-a lungul unor trasee care urmăresc creasta colțuroasă Piule – Pleșa, culmea crenelată fiind o adevărată provocare pentru orice alergător.

Startul competiției cu premii totale de 15.000 de lei va avea loc pe 18 iunie, la Cheile Buții!

Competiția Retezat SkyRace Intersport propune trei trasee – Custura, Buta și Valea Mării – primele două încadrându-se în categoria skyrunning (alergare montană cu grad mare de dificultate), iar cea de-a treia adresându-se celor care iubesc drumețiile pe munte sau celor care vor să înceapă alergarea montană. În plus, se va organiza și o cursă de aproximativ 1 kilometru pentru copiii sub 10 ani, ce va avea loc pe 19 iunie, de la ora 10.00. ”Custura” este recomandată alergătorilor cu experiență montană, are 28 de kilometri (9 kilometri de creastă alpină) și 2.300 de metri diferență pozitivă de nivel și un timp limită de parcurgere de 8 ore. ”Buta” are o lungime de 23 de kilometri (5 kilometri de creastă alpină), 1.400 de metri diferență pozitivă de nivel și timp limită de parcurgere de 6 ore. ”Valea Mării” are o lungime de doar 7 kilometri și 300 de metri diferență de nivel.

CITEȘTE ȘI: New Balance lansează ediția limitată runDisney

Premii totale de 15.000 de lei
Premiile totale de la Retezat SkyRace Intersport se ridică la 15.000 de lei, urmând a fi răsplătiți primii cinci sportivi de la categoriile feminin și masculin de la cursa lungă: 2.500 de lei, 2.000 de lei, 1.000 de lei, 800 de lei și 400 de lei. Alergătorii vor primi premiile doar dacă se vor încadra la final în următoarele bareme de timp: la masculin, sub 3:40:00, iar la feminin, sub 4:20:00! Se vor acorda și bonusuri de 500 de lei pentru un nou record al traseului (timpi de referință: 3.03.51, Ionuț Zincă, în 2015; 3.48.30, Denisa Dragomir, în 2014) și două premii speciale în valoare de 300 de lei, King of Custura și Queen of Custura, pentru primul băiat și prima fată care vor ajunge pe vârful Custura, la 2.457 de metri.

Ambasador, Ionuț Zincă (unul din cei mai buni alergători montani din lume)
Ambasadorul Retezat SkyRace Intersport, prahoveanul Ionuț Zincă, este cel mai bun alergător montan din România. Printre performanțele atletului român se numără două medalii de bronz, la Campionatul European de Alergare Montană și Campionatul Mondial de Alergare Montană, și două clasări pe locul 2, în 2013 și 2014, în topul general al Federației Internaționale de Skyrunning. Ionuț Zincă este și cel mai bun orientarist român, cele mai bun rezultate ale sale fiind un loc 5 la proba de Sprint și un loc 8 la proba de Lungă Distanță, la Campionatele Mondiale de Orientare.

Ionut Zinca - Retezat SkyRace Intersport

CITEȘTE ȘI: Red Bull 400: cea mai abruptă cursă de alergare

Înscrieri on-line, până pe 10 iunie
Înscrierile vor avea loc până pe 10 iunie 2016, valoarea taxei crescând cu 10 lei la fiecare 100 de înscriși, de la 60 de lei, până la 90 de lei, până se atinge limita de 700 de participanți. Înscrierile se pot face pe site-ul oficial al competiției. În limita locurilor disponibile se mai pot face înregistrări și la fața locului, contribuția de participare fiind de 130 de lei.

Varful Custura - Retezat SkyRace Intersport

Kit-ul de participare, bogat și divers
Fiecare participant la Retezat SkyRace Intersport va primi un tricou tehnic Intersport, un număr personalizat, vouchere și alte materiale, și va avea parte de cronometrare individuală, tabelă electronică, videofinish individual, puncte de susținere, medalie de finisher, ambulanță, clasament online și diplomă electronică, album personalizat, extrageri de premii surpriză, puncte de revitalizare. Mai mult, fiecare participant va primi o porție de paste (17 iunie), o porție de tochitură (18 iunie) și va putea lua parte la o degustare de vin de Corcova (podgoria Roy&Dâmboviceanu).

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria ȘTIRI:
SPEEDFACTORY: fabrica de pantofi sport a viitorului… a devenit realitate
NMD – un pantof de alergare conceput ca un sneaker de zi cu zi de la adidas
Andre De Grasse a semnat un contract record cu Puma
New Balance înlocuiește Asics ca sponsor al Maratonului de la New York
adidas și Parley for the Oceans prezintă talpa din deșeuri oceanice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.