Maratonul Pachamama

În data de 23 și 24 iulie 2016, vă invităm cu drag la Maratonul Pachamama, a patra ediție a evenimentului sportiv organizat la Roșia Montană.

Sub deviza «NATURA E O FIINȚĂ VIE – SPUNE DA DREPTURILOR NATURII» Pachamama România în colaborare cu Consiliul Județean Alba, organizatorii evenimentului, lucrează îndeaproape pentru a transpune în realitate acest deziderat la Maratonul Pachamama de la Roșia Montană.

Acesta reprezintă mai mult decât un concurs, este ocazia perfectă de a vizita Roșia Montană și de a-i cunoaște pe localnicii care au rămas aici și nu își vor vinde niciodată pământul, istoria și identitatea.

“Pachamama România va promova la Roşia Montană drepturile naturii şi printr-o acţiune spirituală denumită generic „a running prayer”. Astfel, pe de o parte vom simți sentimentul interconectivității între noi și tot ceea ce ne înconjoară, iar pe de altă parte vom aprofunda sentimentul responsabilității pe care îl avem faţă de generaţiile viitoare. Vom alerga împreună nu neapărat pentru performanță fizică, dar mai ales pentru a transmite sentimentul nostru de iubire şi recunoştinţă faţă de localnici, strămoşii acestor locuri şi natura vie.” – Alexandra Postelnicu – Pachamama România

Cele două zile ale Maratonului Pachamama vor începe sâmbătă 23 iulie cu probele de concurs – Maraton, Semimaraton și Cursa 10 km și Cursa Copiilor 1,2 km.

Proba de Maraton: concurs destinat alergătorilor cu experiență şi celor care doresc să-şi depășească limitele; va fi o cursă pe distanţa de 42,81 km. Startul şi sosirea vor avea loc de lângă Monumentul Eroilor.

Proba de Semi-maraton: concurs destinat alergătorilor ambiţioşi, cu o experienţă limitată în alergare dar suficientă voinţă pentru a ajunge cu bine la finalul celor 24,52 km.

Proba de 10 kilometri: destinată celor care preferă distanţele mai scurte sau care au început de curând alergarea şi doresc să-şi schimbe modul de viaţă.

Toate cele trei probe ale adulților vor începe la ora 7.30. Cursa Copiilor va începe la ora 16:30.

Pe parcursul celor trei curse vom descoperi monumentele naturale ale zonei: Piatra Corbului, Piatra Despicată, Tăul Cornei, Tăul Brazi şi, nu în ultimul rând, Masivul Cârnic.

Pe lângă probele de concurs, vom organiza și o Pasta Party, vom avea un concert cu muzică folk, iar ziua se va încheia cu un foc de tabără în curtea lui Eugen David, președintele Asociației Alburnus Maior.

Un ingredient special al acestui eveniment va fi prezența campioanei noastre olimpice în proba de maraton, Constantina Diță, care va da startul probelor și va înmâna medalii participanților.

În cea de-a doua zi vom face un tur al celor mai frumoase monumente naturale ale Roșiei Montane împreună cu Călin Caproș, vice-președintele Asociației Alburnus Maior, un localnic devotat ce cunoaște foarte bine această zonă și istoria ei.

De asemenea vom vizita galeriile romane și ne vom întâlni cu localnicii care ne vor prezenta proiectele locale ce le dezvoltă în acest moment (,,Made in Rosia”, Vizitați Roșia Montană”) și cele pe care le mai au în plan.

Înscrierea la toate probele concursului se poate face online până la data de 22 iulie 2016. Toate detaliile necesare participanților și voluntarilor sunt disponibile acum pe noul website www.rosiamontanamarathon.ro

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.