Red Bull Oslea Hiride 2016

Pe 27 februarie, la Uricani, cei mai tari schiori si snowboarderi vor lua startul in singura competitie de hike & ride din Romania: Red Bull Oslea Hiride 2016!

Pe langa competitia clasica de freeride, concurentii mai trebuie sa faca fata unei provocari – sa urce pe jos versantul pe o distanta de 3,5km, cu plecare de la cota 1300m, pana la nivelul crestei la 1940m.

Odata ajunsi in varf, incepe distractia pe un „teren” virgin, cu zapada afanata, numai buna pentru amatorii de adrenalina.

Participantii la Red Bull Oslea Hiride 2016 trebuie sa completeze formularul de inscriere corespunzator categoriei lor (OPEN sau PRO) in perioada 1 decembrie – 19 februarie 2015, in limita locurilor disponibile (100 x Open si 30 x PRO).

Categoria OPEN se adreseaza concurentilor cu nivel mediu, iar categoria PRO se adreseaza concurentilor profesionisti (ex: cei care s-au clasat pe podium la editiile anterioare ale Red Bull Oslea Hiride sau la alte competitii similare).

Odata inscrisi, concurentii nu mai pot opta pentru schimbarea sectiunii de concurs (ski sau snowboard). Fiecare inscriere este analizata si validata in termen de 48 de ore, in functie de categoria la care se incadreaza respectivul concurent. Taxa de participare este de 100 lei si se plateste in termen de 7 zile de la validare; in caz contrar, inscrierea va fi anulata;

Polita de asigurare Sport Protect este obligatorie si este inclusa in taxa de participare; dupa validarea inscrierii, participantii vor fi contactati de un reprezentant Allianz pentru incheierea asigurarii, aceasta este valabila in ziua de concurs.

Taxa de inscriere include: asigurarea medicala, tricou personalizat Red Bull Oslea Hiride, over-layer cu numarul de concurs, cipul pentru cronometrare, snack bar la start, o masa calda dupa incheierea concursului, transport pana la zona de start, acces la after-party.

Primii 30 de inscrisi pot opta pentru cazare gratuita (in regim de hostel) in perioada 26-28 februarie 2016 la sediul CAVJ de langa Pensiunea Retezat. Participantii interesati sunt rugati sa trimita un e-mail de confirmare la clubulalpinvaleajiului@yahoo.com.

Criteriile de jurizare la Red Bull Oslea Hiride 2016 sunt:

A. Timpul de urcare

  • cel mai bun timp primeste 100 de puncte (toate sectiunile cumulate – schi – snowboard – masculin – feminin), iar punctajul scade cu cate 1 punct in functie de pozitia ocupata;
  • concurentii care se vor situa sub pozitia 100, vor primi 0 puncte;

B. Stilul de coborare

Punctajul total pentru coborare se constituie din suma punctelor acordate de cei doi arbitri. Fiecare arbitru poate acorda maxim 120 de puncte, in functie de urmatoarele criterii:

  • linie – maxim 30 de puncte
  • air and style – maxim 30 de puncte
  • fluidity – maxim 30 de puncte
  • control technique – maxim 30 de puncte

Clasamentul final se calculeaza adunand punctajul obtinut la urcare si coborare. Clasamentul va fi afisat dupa concurs la complexul din Cheile Butii. Eventualele contestatii pot fi comunicate catre brigada de arbitri in termen de o ora de la afisarea clasamentului.

Inscrierile se fac in perioada 1 decembrie 2015 – 19 februarie 2016
OPEN Ski & Snowboard: 100 de locuri disponibile
PRO Ski & Snowboard: 30 de locuri disponibile

Foto: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și alte articole din categoria COMPETIȚII:
Unde alergăm: Wings for Life World Run 2016
Unde alergăm: Bucharest Half Marathon 2016
Unde alergăm: „Pe Argeș în jos” – Pitești
Unde alergăm: Băneasa Trail Run – București
Unde alergăm: Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc (București)
Provocare epică! Triatlon urban cu doi medaliați olimpici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.