Ultramaraton AUTISM 24 H

Ultramaratonul Autism 24 H nu se va desfășura pe plaja din stațiunea Mamaia, pentru prima data în istoria competitiei, ci va avea loc la domicliul fiecărui participant.

Pandemia de COVID-19 a dus la anularea sau amânarea competițiilor de alergare, iar unii dintre organizatori s-au adaptat situației și au mutat competiția “online”.

La ediția din primăvara acestui an a cursei Ultramaraton Autism 24 H, vor fi acceptați maximum 100 de participanți, iar condițiile de acceptare în cadrul competiției sunt: o cursă de minimum 100 de kilometri alergată anterior și transmiterea video în online către organizator a cursei.

Startul se va da sâmbătă, 2 mai, la ora 10, în direct pe Facebook și YouTube, iar sosirea va avea loc duminică la finalul celor 24 de ore de alergare. Participanţii își vor putea alege traseul de alergare și acesta poate fi: în casă, pe banda de alergare, pe terasă, pe acoperișul blocului, în curtea casei și pe orice alt traseu ce îndeplinește condițiile legale stabilite pentru această perioadă.

Ultramaraton AUTISM 24 H

„Cu siguranță că întreaga energie a evenimentului va fi una specială și majoritatea participanților vor încerca să-și descopere noi limite și să-și dovedească că pot mai mult decât ar fi bănuit”, declară psihologul Adrian Gemănaru, organizatorul evenimentului.

Printre cele mai ciudate locuri, ce au fost alese deja ca și trasee de alergare pentru atingerea celor 100 de kilometri sunt baia unui apartament de bloc, terasa apartamentului, garajul unei case, alergatul în jurul mesei din sufragerie, terasa blocului, iar un alergator și-a amenajat un traseu între aragaz și mașina de spălat.

Participanții vor primi, ca la orice concurs ce se respectă, număr de concurs, clasament online, medalie de finisher și diplomă de participare. Regula este ca fiecare alergător să adune minimum 100 de kilometri în cele 24 de ore pentru a primi medalia la final.

Fondurile strânse în urma evenimentului vor fi donate către un proiect ce va urmări să ofere sprijin celor afectați de COVID19 și familiilor acestora.

“Parfumul întregului eveniment este unul cu adevărat special și sper ca prin efortul tuturor participanților să putem demonstra că această comunitate a alergătorilor rămâne unită și în astfel de cazuri în care izolarea în casă reprezintă un mod de viață”,  a declarat psihologul Adrian Gemănaru.

Evenimentul va fi transmis online pe rețele sociale timp de 24 de ore prin intermediul unui studio amenajat special pentru acest eveniment sportiv. Pe perioada celor 24 de ore vor fi transmisii online din diferite locații ale participanților, vor fi analize și dezbateri privind evoluția concurenților și interviuri cu alergătorii aflați pe traseu.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

five + 18 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.