DHL Carpathian Marathon intră pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru cea de-a 11-a ediție a competiției, care se desfășoară pe 18 iunie la Cheile Grădiștei, Fundata.

Peste 1200 de alergători sunt deja înscriși pe listele de participare și vor lua startul la una dintre probele de alergare disponibile în cadrul competiției: maraton, semimaraton, ștafetă și cursa copiilor.

Sub îndemnul „Împreună depășim bariere“, evenimentul adună la start atât alergători cu experiență, cât și oameni obișnuiți, pasionați de mișcare. Toți participanții vor avea ocazia memorabilă de a alerga alături de ambasadori ai competiției, profesioniști ai alergării care au dus, de-a lungul carierei, performanța la cel mai înalt nivel, precum Constantina Diță, campioană olimpică la maraton, care va parcurge distanța de semimaraton pe 18 iunie sau Alexandru Corneschi, campion național la proba de maraton, care va lua startul în cadrul unei echipe rapide de ștafetă.

Au confirmat susținerea evenimentului și a cauzei sportivilor români paralimpici și alte personalități din lumea sportului și nu numai, precum Gabriela Szabo, Andreea Răducan, Roxana Ciuhulescu, Șerban Damian, Dragoș Bucurenci, Alex Ciocan și Radu Vâlcan.

Pe 18 iunie, cu prilejul maratonului, se desfășoară la Cheile Grădiștei și Ziua Sportului Paralimpic, în cadrul căreia vor fi prezenți mai mulți sportivi din lotul național paralimpic și vor desfășura diverse ateliere, de la tir cu arcul (Bogdan Raicu, Sabin Soare), tenis de masă (Gabriela Constantin, Camelia Ciprian, Maria Stănescu), tenis de câmp (Ciprian Anton), atletism (Ifrosa Petru, Florentina Hrișcu). Pentru prima oară, va fi prezent și Alexandru Bologa, singurul judokan nevăzător din România, locul 1 mondial la categoria -60 kg și dublu laureat cu bronz olimpic, la Jocurile Paralimpice de la Rio (2016) și de la Tokyo (2021).

Cei care doresc să ocupe ultimele locuri disponibile, se pot înscrie pe site-ul oficial – www.maratondhl.ro – la una dintre cele trei probe:

  • Maraton (42 km, 2000 m diferență de nivel);
  • Semimaraton (21 km, 1000 m diferență de nivel);
  • Ștafetă (în echipe de 3 sau de 6 persoane, 290 m diferență de nivel pentru fiecare tură de 7 km).

Mai multe informații despre curse, precum și hărțile cu trasee, se regăsesc pe site-ul evenimentului: www.maratondhl.ro

Taxa de înscriere este în acest moment 160 de lei pentru persoane fizice, respectiv 180 pentru companii. Înscrierile se vor închide pe 16 iunie sau imediat ce evenimentul devine sold out!

DHL Carpathian Marathon încurajează mișcarea în rândul tinerilor alergători, așadar participarea este deschisă copiilor începând cu vârsta de 5 ani, în cadrul Kids Race, dar toți tinerii cu vârste sub 18 ani pot fi înscriși în continuare gratuit la competiție. Vârsta minimă pentru participarea la proba de ștafetă este 14 ani, respectiv 16 ani pentru semimaraton.

Toți participanții, mici și mari, beneficiază de tricoul oficial al competiției, medalie de finisher premium, puncte de hidratare și alimentare în zona de start și pe traseu, asistență medicală și asigurare în caz de accidente, fotografii realizate de fotografi profesioniști și diverse produse oferite de sponsori. Câștigătorii sunt și ei premiați cu diverse cadouri din partea sponsorilor.

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeInstagram și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

3 × 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.