Ultimate Mudness

Notează-ți în calendar data de 12 iunie. Pe traseul special amenajat la Clinceni are loc Ultimate Mudness și sigur nu vrei să ratezi asta.

Imediat după ce am terminat liceul, una dintre cele mai mari temeri ale mele era că voi merge în armată. Așa că am făcut la școală până când s-a decis că armata nu mai este obligatorie.

Atunci am simțit prima oară că s-a dat o lege în România care mă ajută și pe mine cu ceva. A doua a fost când s-a interzis fumatul în spațiile publice. Dar, să revenim la armată.

Probabil, dacă te apropii de 40 de ani, știi exact despre ce vorbesc. Și, totuși, în ciuda acestei temeri pe care nu pot să mi-o explic, cursele de alergare cu obstacole în noroi m-au atras imediat, iar traseul cursei Ultimate Mudness pare desprins din filmul G. I. Jane. Da, cel din 1997, ca să fie în ton cu vârsta.

CITEȘTE ȘI: B2RUN: aleargă în cea mai bună companie!

De pe fronturile de luptă din Asia şi Europa şi din poligoanele speciale de antrenament, o echipă de experţi militari îşi mută tabăra pe terenul Ultimate Mudness, unde îţi va pregăti cel mai complex traseu cu specific militar.

Susţinuţi de consultanţii sportivi, alergători şi instructori de crossfit, experții militari au gândit obstacolele cursei şi amenajarea traseului astfel încât să se potrivească tuturor participanţilor, indiferent de sportul preferat sau de nivelul de pregătire.

Traseul măsoară 5 km, alergabil în cea mai mare parte, amenajat cu diferite obstacole şi treceri prin apă, gropi şi tuneluri cu noroi.

Chiar dacă ți se pare că este un traseu scurt, nu-l compara cu 5 km de alergare în parc. Traseul este destul de solicitant prin alternarea segmentelor de alergare cu cele în care se trece prin apă şi noroi, plus parcurgerea diferitelor obstacole.

Ultimate Mudness este organizat de Asociaţia Runsilvania, fiind primul eveniment de tip „obstacle race” apărut în România. Povestea a început în anul 2013, la Cluj-Napoca, iar în aprilie 2014, Ultimate Mudness – Ediţia „Goana după Aur”, prezentat de Discovery România, a fost prima ediţie realizată în formatul actual.

CITEȘTE ȘI: RUN IN BRAȘOV…

Amenajarea traseului, obstacolele construite şi cele naturale, întâlnite pe parcurs, fac din această cursă o provocare pentru pasionaţii de sport, indiferent dacă sunt alergători sau dacă preferă mersul „la sală”, dar şi pentru cei care nu fac sport cu regularitate, dar acceptă să iasă pentru câteva ore în aer liber.

O caracteristică specială este aceea că evenimentul nu se desfăşoară sub forma unui concurs, nefiind cronometrat, şi nici nu se fac clasamente la final.

Ultimate Mudness este o cursă unde nu contează timpul, ci doar parcurgerea traseului, scopul fiecărui participant fiind acela de a ajunge la sosire, parcurgând toate obstacolele.

Participarea este individuală, însă organizatorul încurajează formarea de echipe, obstacolele dificile fiind mai uşor de parcurs cu ajutorul coechipierilor. Oricum, dacă vezi pe cineva în dificultate, nu ar fi rău să-i dai o mână de ajutor. Pentru că, la Ultimate Mudness, fairplay-ul este obligatoriu.

Ultimate Mudness nu este doar o cursă, este o luptă cu propriile limite, cu propria voinţă, o redare fidelă a vieţii cotidiene, unde eşti supus diferitelor încercări, unde ai întotdeauna obstacole de trecut, unde atunci când nu poţi reuşi singur, găseşti sprijin şi mergi împreună cu echipa către realizarea obiectivelor.

CITEȘTE ȘI: Cum am ratat prima mea cursă

Deci, dacă vrei să evadezi din rutina curselor de alergare pe șosea sau în parcuri, atunci este obligatoriu să te înscrii la Ultimate Mudness.

Iar dacă ți se pare că nu știi cum să te pregătești pentru această provocare, citește în numărul doi al revistei RUNNING MAG ghidul nostru de supraviețuire, ai ghicit, în noroi. Sfaturile vin tocmai de la Adrian Simion, organizatorul Ultimate Mudness, așa că este bine să ții cont de ele.

Mai multe detalii despre Ultimate Mudness găsești în numărul 2 al revistei RUNNING MAGdisponibil acum în rețeaua de magazine Inmedio, în magazinul Sport Guru (București) și online pe Books Express.

Abonamentele se pot face prin intermediul partenerului nostru Manpres Distribution.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria COMPETIȚII:
Fără Asfalt pe 4 iunie
Unde alergăm: Crosul GoSPrint (București)
Bucharest After9Cross: un eveniment urban programat pe 22 iulie
Telekom Romania susține cea de-a doua ediţie a Maratonului Internaţional Braşov, primul din România cu un traseu dintr-o singură tură

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

three × five =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.