Intel CES 2016

Ați auzit de compania Intel, da? Ei bine, gigantul IT tocmai a anunțat că va dezvolta amplu conceptul de Smart Athletics în 2016. Mai precis, Intel se va implica în lumea atleților și le va oferi produse Intel colaborând cu Red Bull Media House și ESPN pentru design și tehnologie, cu New Balance pentru încălțăminte și ceasuri multimedia sport și cu Oakley pentru ochelari inteligenți de sport.

În timpul competiției X Games de la Aspen din acest an, Intel va colabora cu ESPN pentru a ne demonstra și cum funcționează cea mai nouă și modernă generație de monitorizare de la Intel. De exemplu, un chip wireless Intel Curie va fi amplasat pe plăcile de snowboard și va transmite în timp real date despre performanța sportivului. Informația va fi afișată pe ecranele televizoarelor în live și va arăta câte rotații au fost executate în aer, înălțimea săriturii, distanța acesteia viteza și forța atinsă la aterizare.

CITEȘTE ȘI: Sport Pace, cel mai accesibil model de căști sport Jabra

Datorită colaborării cu Red Bull Media House, acest chip wireless Intel Curie va fi folosit și la multe alte transmisii live din competițiile organizate și promovate de Red Bull Media House. Mai departe, prin colaborarea cu New Balance se vor construi device-uri ce vor putea fi purtate în timpul alergării pentru monitorizarea performanțelor deoarece și New Balance are de acum o divizie specială “Digital”.

Pe lângă tălpile construite cu tehnologie de printare 3D, compania va lansa cu ajutorul tehnologiei Intel RealSense și un ceas inteligent sport ce va ajunge pe piață la finele lui 2016.

Foarte spectaculoasă va fi creația Intel realizată împreună cu Oakley: Radar Pace înseamnă un antrenor virtual activat de voce ce va fi integrat în ochelari. În timp real, în timpul alergării, Real Pace îți va comunica verbal datele esențiale ale alergării tale.

Iată și un scurt clip care arată cum ar trebui să funcționeze această colaborare:

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește alte articole din categoria GADGET:
Căști pentru alergare de la adidas și Monster
Under Armour și HTC lansează UA HealthBox
Tehnologie din viitor: Precision-SSS îți va schimba viața sportivă complet

Chic & fit în același timp? Da, cu Polar Loop Crystal!
Back to the future cu Skulpt Chisel
Sport Pace, cel mai accesibil model de căști sport Jabra

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.