Toma Coconea - Red Bull X-Alps 2019

Toma Coconea, singurul sportiv care a participat la toate edițiile și dublu vicecampion la Red Bull X-Alps, se antrenează pentru competiție în condițiile extreme din Alpi.

„Pentru ediția de anul acesta mă antrenez în Alpi. Cu bateriile încărcate, am făcut o “tură de recunoaștere” de 100 de kilometri, din Aschau, Germania, până în Kronplatz, Italia. Mă bucur din plin de urcările abrupte, de savoarea aerului rece și de zborul în locuri mai puțin cunoscute și așa simt că într-adevăr fac ceea ce trebuie!”, spune Toma Coconea.

Cantități uriașe de zăpadă și gheață de-a lungul rutei vor intensifica provocarea pentru cei 32 de sportivi.

 Ediția a noua Red Bull X-Alps va începe în mai puțin de o săptămână și se preconizează a fi cea mai dificilă din istorie. Condițiile meteo nefavorabile de- a lungul noului traseu care au dus la căderi masive de zăpadă în Munții Alpi, vor face această ediție a Red Bull X-Alps o adevărată provocare pentru fizic și psihic.

Începând cu 16 iunie, 32 de atleți din 20 de țări vor parcurge peste 1.138 de kilometri, în zbor cu parapanta sau în alergare, din Salzburg până la Monaco, cu 13 puncte de control desfășurate în 6 țări.

Strategia și experiența sunt esențiale, însă sunt atleții pregătiți pentru cursa vieții lor?

În acest an, condițiile de pe teren vor avea un impact decisiv asupra performanței fiecărui sportiv în drumul spre Monaco.

Organizatorul cursei, Ulrich Grill, declară că: „În prezent, în majoritatea segmentelor din Alpi avem mult mai multă zăpadă decât puteai vedea în mod normal în această perioadă a anului. Sunt greu de anticipat schimbările meteorologice la aceste altitudini și dacă acestea vor influența modul în care se va desfășura cursa”.

Acest lucru va avea impact și asupra sarcinilor lui Jürgen Wietrzyk, directorul de siguranță al Red Bull X-Alps 2019, care spune:

„Fiecare parte a traseului trebuie monitorizată zilnic, întrucât există extrem de multe zone periculoase și alunecoase pe căile de deplasare din Munții Alpi.”

Noul traseu Red Bull X-Alps, cel mai dificil traseu din istoria de 16 ani a competiției, va face cursa extrem de dificilă atât pentru veterani, cât și pentru începători. Noile locații, cum ar fi Kronplatz, Davos, Muntele Titlis din Elveția și regiunea de vest a Alpilor Francezi, vor scoate sportivii de pe cărările marcate ale munților și le vor testa aptitudinile de navigare, rezistență și adaptabilitate de-a lungul celor 13 puncte de control: Salzburg – Gaisberg – Wagrain-Kleinarl – Aschau-Chiemsee – Kronplatz – Lermoos – Tiroler Zugspitz Arena – Davos – Titlis – Eiger – Mont Blanc – Saint Hilaire – Monte Viso – Cheval Blanc – Peille – Monaco

Infografic Traseu Red Bull X-Alps 2019 (3)

Pe 13 iunie 2019, abilitățile atleților vor fi testate pentru prima dată în acest an, în Prologul din Wagrain – Kleinarl. Această cursă de o zi va avea un impact direct asupra competiției – primii trei clasați vor câștiga câte un “Night Pass” – un instrument important din punct de vedere strategic, care le acordă o noapte competițională, putând trece peste perioada de odihnă obligatorie.

Prologul va fi transmis live, joi 13 iunie, pe pagina de Facebook Red Bull X-Alps, începând cu ora 10:45.

 Startul în cea de-a noua ediție Red Bull X-Alps se va da pe 16 iunie din Piața Mozart în Salzburg, iar sosirea este programată la Monaco, după trecerea prin cele 13 puncte de control, sportivii având de parcurs un traseu de 1.138 de kilometri în zbor cu parapanta sau în alergare.

Urmărește-l live pe Toma Coconea în drumul său de peste 1.138 de km până la Monaco, prin aplicația interactivă 3D, pe redbullxalps.com/live-tracking, începând cu 16 iunie 2019. Aplicația de live tracking permite vizualizarea în timp real a întregii competiții, a clasamentului, a statisticilor personalizate fiecărui atlet și permite monitorizarea constantă a condițiilor meteo înregistrate din Salszburg și până la linia de finiș din Monaco.

Infografic Traseu Red Bull X-Alps 2019 (2)

Citește și: Renunță la canapea timp de 30 de minute zilnic

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.