Toma Coconea

Toma Coconea, sportivul care a fost de două ori vice-campion al competiției de anduranță X-Alps (alergare și parapantă), va fi prezent și la startul S-KARP UrbanTrail Sinaia, pe 9 aprilie.

Toma Coconea este cunoscut pentru faptul că reprezintă cu succes România în competiția de anduranță X-Alps, o cursă în care se parcurg peste 1.000 de kilometri de-a lungul crestei Alpilor, pe jos, în alergare, sau cu parapanta, întrecere unde de două ori s-a clasat pe locul 2. Sportivul de 40 de ani din Petroșani este și un pasionat al alergării, luând parte, printre altele, la semimaratonul Gerar, ultramaratonul Wings for Life sau maratonul 7500 (în Bucegi).

Toma Coconea - parapanta

Pe 9 aprilie, va lua startul la S-KARP UrbanTrail Sinaia. ”E prima oară când particip la asemenea competiție în care trebuie să treci mai multe etape ca să ajungi la finală. Mai mult ca sigur până atunci o să-mi și revin după micile probleme de sănătate pe care le-am avut la tălpi, mi-am îndepărtat chirurgical niște bătături la sfârșitul lunii ianuarie, n-am mai ieșit din casă de 10 zile, și voi încerca să ajung în ultimul act. În zonă, în Bucegi, am fost de multe ori cu parapanta, știu zona și de sus nu numai de la sol! Am aterizat de multe ori la Peleș, în Sinaia, plecam de obicei de la cota 2000”, a spus Coconea, ambasador al S-KARP UrbanTrail Sinaia.

CITEȘTE ȘI: Vitalie Gheorghiță, ambasador S-KARP UrbanTrail Sinaia: ”Vreau să câștig finala!”

Toma Coconea - alergare

La Wings for Life a fugit 48,64 kilometri
Sportivul care are o școală de zbor cu parapanta în munții Parâng a reușit la Wings For Life, în 2015, să alerge 48,64 kilometri (locul 5) până a fost prins de mașina care oprea alergătorii. ”Rezultatul la Wings for Life a venit și în urma antrenamentelor de schi de tură, pe care le-am făcut iarna. E un sport care lucrează aproape tot corpul”, comentează Coconea. ”Când nu mai e zăpadă alerg de obicei pe teren variat, asta îmi permite relieful. Rar pe pistă, doar când ajung la stadion. Uneori, mai ales când trebuie să fac antrenament specific și să mă obișnuiesc și cu echipamentul, alerg cu rucsac în spate. Când am un zbor de parapantă, îmi impun să merg pe jos până la punctul de lansare, nu iau telescaunul”, a adăugat sportivul.

CITEȘTE ȘI: Aleargă oriunde la Wings for Life World Run prin aplicația Selfie Run

A alergat 823 de kilometri în 8 zile
În 2014, Coconea participa la ultramaratonul ”No Finish Line”, concurs caritabil organizat sub tutela prințului Albert, la Monaco. Participanții s-au învârtit într-o buclă de 1,3 km, la finalul celor 8 zile făcându-se totalul distanței parcurse. ”Când alergi ultramaratoane trebuie să-ți placă foarte mult ce faci, pentru că doar din ambiție și din forță nu merge. Trebuie să gândești pozitiv, să ai psihicul tare, să suporți durerea cum trebuie, să găsești tot felul de chestii la care să te gândești”, a spus Coconea care a alergat 823 de kilometri în 8 zile. În 2016, sportivul din Petroșani va participa din nou la X-Alps, dar și la X-Pirinei (competiție în care se traversează, de la vest la est, lanțul muntos Pirinei, în alergare și cu parapanta).

Credit foto: Mihai Stetcu / Red Bull Content Pool

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria COMPETIȚII:
Cea de-a treia ediție SkyRun a adunat peste 800 de oameni la start
GALERIE FOTO: SkyRun 2016
Unde alergăm: Retezat SkyRace Intersport a ajuns la ediția a cincea!
Omul, maratonul și mașina
Kick Off Events aduce B2RUN în România

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.