Wings for Life World Run

Peste 120.000 de alergători, din 72 de țări din întreaga lume, au luat startul simultan la cea de-a șasea ediție Wings for Life World Run.

Cursa de alergare Wings for Life World Run a început simultan în întreaga lume la ora 11:00 GMT, ora 14:00 în România, iar la start au fost participanți reprezentând 186 de naționalități, toți încercând să alerge o distanță cât mai mare pânâ să fie ajunși din urmă de mașina oficială de finiș. Totul, cu scopul de a strânge bani pentru cercetarea afecțiunilor măduvei spinării.

 

În afara curselor organizate, alergătorii care au vrut să susțină cauza Wings For Life World Run au putut fie să-și descarce aplicația oficială și să alerge în locurile lor preferate, rezultatul lor fiind înregistrat oficial, fie să participe la cursele de tip App Run, organizate peste tot în lume care permit alergătorilor să se întâlnească la nivel local pentru a lua startul odată cu cei din cursele oficiale.

Wings for Life World Run

În România, s-au organizat 4 curse de tip App Run – la Arad, Bacău și două la București, unde au participat câteva sute de alergători. Printre ei s-au numărat Toma Coconea care și-a serbat ziua alergând împreună cu George Baltă, fostul jucător de rugby căruia un accident i-a schimbat viața în anul 2006, atunci când a rămas imobilizat în scaun cu rotile, dar și multiplul campion național la triatlon și duatlon Ciprian Bălănescu.

Condițiile meteo în țările în care s-a alergat la ediția din 2019 au fost extrem de diferite. În Italia, alergătorii au fost surprinși de zăpadă, în timp ce la Mumbai, în India, s-a alergat la temperaturi de 35 de grade Celsius. Cu un nou ritm impus mașinii oficiale de finiș în 2019, lupta pentru victorie a fost extrem de strânsă, mai ales în competiția feminină.

Astfel, rusoaica Nina Zarina, care a alergat la Zug în Elveția, a depășit-o pe poloneza Dominika Stelmach, campioana mondială din 2017 care a alergat la Rio de Janeiro în Brazilia, cu doar 0,16 km. Distanța totală parcursă de Zarina a fost de 53,72 km.

Wings for Life World Run

Rusia a dat și câștigătorul mondial la masculin. Ivan Motorin, care a alergat la Izmir, în Turcia, o ditanță de 64,37 km până când a fost ajuns din urmă de mașina oficială de finiș.

Wings for Life World Run

Cursele de la nivel global au fost presărate cu momente inspiraționale care au sublinitat încă o dată importanța susținerii cercetărilor care caută remedii pentru afecțiunile măduvei spinării.

Elvețianul David Mzee, paralizat timp de ani buni din cauza unei leziuni a măduvei spinării, a participat la cursa de la Zug din Elveția. În momentul startului, acesta s-a ridicat din scaunul rulant și a parcurs 390 de metri pe propriile picioare, înainte să fie ajuns din urmă de mașina oficială de finiș, devenind astfel întruchiparea a tot ceea ce înseamnă Wings for Life World Run.

Cei peste 120.000 de alergători înregistrați au parcurs 1.103,276 km în 323 de locuri din 72 de țări. 100% din taxa de participare este donată pentru proiectele susținute de fundația Wings for Life prin care se încearcă găsirea unui remediu pentru afecțiunile măduvei spinării. La ediția din 2019 s-au strâns, până acum, 3,5 milioane de euro.

În mașina oficială de finiș au urcat sportivi celebri precum Matthias Walkner, câștigător în Raliul Dakar, Adam Malysz, legendarul săritor cu schiurile, sau David Coulthard, fost pilot de Formula 1. De asemenea, numeroși sportivi și vedete au susținut cursa caritabilă de alergare participând la eveniment.

Cea de-a șaptea ediție a cursei Wings for Life World Run se va desfășura pe 3 mai, 2020. Mai multe detalii despre înregistrare și condițiile de participare sunt disponibile pe site-ul oficial.

Citește și: Antrenament la intensitate maximă cu Ciprian Marica

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

twenty + 9 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.