Freerunner-ul Alexander Titarenko a scris o adevărată poveste à la David vs. Goliat prin succesul său în ediția 2017 a Red Bull Art of Motion din Santorini.

Red Bull Art of Motion s-a disputat anul acesta la finele weekend-ului trecut în Santorini, Grecia, în fața a peste 2.500 de oameni. Nivelul competiției a fost extrem de dificil iar asta a scos din cursă mai mulți favoriți și a permis ridicarea unui aparent outsider. Atât câștigătorul de anul trecut, Bart van der Linden, și ocupantul poziției secunde, Alfred Scott, nu au putut trece de faza manșelor de calificare.

Cel ce a făcut-o, însă, și a bifat pe parcurs două alergări de excepție în ziua de sâmbătă a fost Alexander Titarenko. Ucraineanul a strâns un total de 418 puncte cu care l-a surclasat pe Nate Weston din Statele Unite și pe dublul campion Dimitris Kyrsanidis care a evoluat în fața propriilor fani.

„Încă nu-mi vine să cred! Am pornit cu unicul gând de a încerca să trec de faza manșelor de calificare și, hop-țop, m-am trezit că toți mă ovaționau pentru succesul din această ediție”, a declarat un Titarenko încă șocat după reușită.

Ediția a șaptea a Red Bull Art of Motion a adunat atleți din 13 țări în Santorini pentru un weekend dedicat freerunning-ului. Cinci națiuni au fost reprezentate în Top 6-le competiției, pe lângă SUA, Grecia și Ucraina mai aflându-se Portugalia și Finlanda. Titarenko și-a mai trecut în cont și premiul pentru cel mai bun truc în timp ce rusoaica Aleksandra Schevchenko a fost prima în ierarhia feminină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.