Timotion 2015

Sâmbătă, 23 aprilie 2016, va avea loc în Parcul Rozelor și în zona centrală din Timișoara cel mai mare eveniment de alergare în scop caritabil organizat până acum în oraș.

La cele 5 curse Timotion – Timișoara se mișcă s-au înscris aproape 2500 de persoane, cea mai mare participare înregistrată vreodată la un eveniment sportiv. Organizatorii, Club Sportiv Asociatia Alergotura, invită cât mai mulți timișoreni pentru a-i susține pe alergători și pentru a le oferi acestora încurajări pe traseele de alergare.

Timotion va fi anul acesta o mare sărbătoare pentru oraș. Am pregătit un program pentru întreaga zi. Începem dimineața cu cele 5 curse de alergare, în mijlocul zilei va avea loc festivitatea de premiere, urmând ca până seara să aibă loc concerte susținute de trupe din Timișoara”, a spus Cristina Potra-Mureșan, coordonarea evenimentului.

Pe lângă numărul mare de persoane interesate de alergare, Timotion – Timișoara se mișcă! a reușit să genereze o colectare de fonduri masivă pentru 16 proiecte ale unor ONG-uri locale.

Datorită taxelor de participare plătite, datorită celor 62 de campioni care au adunat și alte donații, precum și generozității sponsorului MGI Coutier, care a făcut suplimentar donații pentru trei proiecte, s-au strâns până acum aproape 170.000 de lei. Toți cei care vor să se alăture scopului caritabil al Timotion mai pot face donații până în 10 mai 2016.

Pentru că startul curselor de alergare se va da pe str. Academician Alexandru Borza (str. Trandafirilor – n.r.), aceasta va fi închisă circulației mașinilor în intervalul 07.00 – 14.00. De asemenea, echipa de organizare îi roagă pe locuitorii din zonă să parcheze autoturismele pe străzile lăturalnice pentru a le lăsa alergătorilor șoseaua liberă.

Programul Timotion – Timișoara se mişcă este următorul:

 • 09:00 – Deschidere eveniment şi încălzire
 • 09:30 – Start Semimaratonul Flex (22 km) și Crosul Visma (6 km)
 • 10:15 – Start Crosul  MGI Coutier (2 km)
 • 11:30 – Start Cursa Rotary „Distracție pe roți” (1 km)
 • 11:45 – Start Cursa Flexik pentru familii cu copii (inclusiv bebeluși în cărucior sau sistem de purtare)
 • 13:00-14:00 – Festivitate de premiere.

Programul sportiv va continua cu programul artistic de pe scena din Parcul Rozelor:

 • 14:00 The Weekend Band
 • 15:00 Marion Krautner
 • 15:45 Cocktail Acoustic
 • 16:30 The Skywalkers
 • 17:05 Concret
 • 18:55 Rock Abil
 • 19:50 Phaser
 • 20:55 Melting Dice
 • 22:00 Sonatic

Începând cu ora 10 și până după-amiază, în Parcul Rozelor vor avea loc ateliere pentru copii și diverse activități pentru public de toate vârstele, printre care muzică, dans, jam session.

Reprezentanți ai celor 16 ONG-uri pentru care se strâng fonduri vor fi prezenți pentru a povesti despre proiectele lor și cât sunt ele de importante pentru beneficiari.

La a doua ediție Timotion – Timişoara se mişcă, organizatorii lansează și o invitație pentru artiștii locali, aceea de a Surprinde spiritul Timotion! Ieșirea noastră din pasivitate.

Timișoara este primul oraș din România în care joggerii amatori s-au organizat într-o comunitate care promovează alergarea și oferă ajutor în mod voluntar începătorilor, celor care își doresc să facă mișcare pentru sănătate.

Mai mult decât atât, la Timotion celebrăm ieșirea noastră din pasivitate, nu doar pentru beneficii personale, ci și din generozitate, pentru a contribui la îndeplinirea unor proiecte comune pentru comunitate. Artiștii sunt îndemnați să surprindă în imagini, sunete, povești evenimentul din 23 aprilie, apoi să le trimită organizatorilor pentru a contribui la platforma crowd-sourced a evenimentului: un loc virtual public unde vom împărți conținutul media tuturor celor interesați.

Artiștii profesioniști și amatori sunt invitați să trimită până la data de 23 mai 2016 concepte pentru scurtmetraje, obiecte, instalații, performances cu tema ”Ieșirea din pasivitate”. Un juriu format din reprezentanți ai asociațiilor Alergotura și Timișoara Capitală Culturală Europeană – Timișoara 2021 – va selecta propunerile pentru ca cele mai relevante să fie puse în practică (în limita unui buget total de 8000 de lei).

Cel mai mare eveniment de alergare din Timişoara beneficiază de sprijinul a numeroşi sponsori şi parteneri care au contribuit cu resurse financiare sau materiale pentru ca Timotion – Timişoara se mişcă să se desfăşoare în cele mai bune condiţii pentru participanţi.

Primăria Municipiului Timişoara susţine proiectul Clubului Sportiv Asociaţia Alergotura. Totodată, organizatorii au primit şi suportul echipei Fundaţiei Comunitare Timişoara, o platformă de colectare şi distribuire de resurse pentru realizarea unor proiecte cu impact mare în comunitate şi care au capacitatea de a genera schimbare.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

eighteen − ten =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.