The Flash

Actorul american Ezra Miller este una dintre vedetele din universul DC, unde îl joacă pe Barry Allen, The Flash, cel mai rapid erou.

Miller i-a dat până acum viață lui Flash în Batman v. Superman: Dawn of Justice (2016) și în filmul „Justice League” (2017).

Îți dezvăluim mai jos câteva secrete despre chimia dintre Flash și restul membrilor „Justice League”, dar și cum s-a pregătit Miller din punct de vedere fizic pentru acest rol.

The Flash

Cât de multe știai despre „Justice League” („Liga Dreptății”) sau despre Flash înainte de a prelua acest rol?

Am fost un fan înfocat al benzilor desenate încă de mic copil. Citeam benzile desenate despre universul DC când eram puști. Eram fan Batman, însă am purtat prin casă luni bune un costum de Superman. Pe atunci, eram și creator de benzi desenate. Creasem o serie despre trei femei-asasin trecute de prima tinerețe, care se numea „Sunt prea bătrân pentru treaba asta”.

Am ajuns până în punctul în care am creat un supererou, SuperPorcul, care era un fel de suină cameleonică. Dădaca mea are o mulțime de obiecte cu SuperPorcul pe ele, desenate de mine: de la tricouri până la figurine și benzi desenate. Toate benzile desenate erau făcute cu un singur creion – eram singurul „angajat” al studioului meu de atunci. Benzile desenate erau un mod accesibil de a face storytelling cu mâna mea și au fost o parte importantă a vieții mele încă de când eram la grădiniță.

Flash nu era, însă, printre personajele despre care citeam prea multe pe vremea aceea, dar țin minte că, uneori, în alergare, o luam mai repede decât propriile picioare, ceea ce rezulta, fără excepție, în datul cu nasul de asfalt. Asta însemna că mă prăbușeam pe jos, peste alți copii, fără discriminare. Era o treabă nasoală această mișcare, căci m-a adus de mai multe ori la spital cu nasul plin de sânge. Așa că, într-un fel, simt că personalitatea lui Flash se afla în mine încă de pe-atunci și încerca să iasă la suprafață…

Când ai mei m-au dus la oraș pe când eram puști, mereu mă rugam de ei să mă ducă la un magazin de benzi desenate, numit „Planeta Interzisă”. Îmi doream să trăiesc acolo, în magazin, dar și în poveștile ascunse printre paginile revistelor. Acum, reușesc într-un fel să trăiesc în lumea aceea – cea a benzilor desenate. Toți avem, acum, acces la ea. Totuși, încă nu pot trăi în magazinul ăla, aș avea cel puțin probleme cu proprietarii locului! (râde)

The Flash

Cu ce elemente ale personalității lui Flash și din „biografia” lui ai simțit că s-a creat o legătură?

Mă bucur și mă simt onorat că am avut șansa să preiau din „biografia” bogată a lui Flash. Am învățat că este o interacțiune interesantă între dragoste și moarte, între inevitabil și conexiuni, în toate povestirile cu Flash. O bună bucată a „mitologiei” din jurul lui Flash este impregnată cu experiențele lui Barry Allen, cu trecerile sale de la agonie la extaz. Dorința sa de a se conecta cu lumea și de a o salva vine din străfundul inimii sale, chiar dacă însăși forța care-i dă superputerea îl consumă și-l atrage să devină unul cu energia asta.

Barry nu este invincibil, dimpotrivă, este un om fragil și vulnerabil. Nu este nici măcar neînfricat. În interpretarea mea, Barry suferă de anxietate atroce care-l terorizează. Își folosește umorul și ironia ca să facă față acestor monștri interiori. Barry a fost înzestrat cu aceste puteri, însă pe unele nu le poate controla în totalitate, căci este doar un om. Toate aceste lucruri, și modul în care au evoluat capacitățile sale senzoriale, sunt zone în care-mi place să pătrund și să le explorez.

Am găsit un pod de legătură între mine și Barry în admirația pe care o purtăm oamenilor din jurul nostru. Ca și mine, Barry este un fan al benzilor desenate și al supereroilor.

Care este rolul pe care-l joacă Barry în „Justice League” și cum s-a integrat în grup?

Ceea ce este fantastic la ideea de echipă de supereroi pe care o reprezintă „Justice League” este opoziția dintre acest concept și ideea clasică a supereroului ca figură singulară – ca singura sursă de speranță pentru salvarea situației. În cadrul „Justice League”, există această tendință de a ține minte mereu că, indiferent cât de puternici suntem, avem nevoie unii de alții pentru a reuși.

„Justice Society of America”, precursorul „Justice League”, a fost prima echipă de supereroi din istoria revistelor de benzi desenate. Ceea ce este foarte tare legat de „Justice League” e că fiecare membru al echipei are ceva unic de oferit și, trecând peste diferențele lor, se unesc și devin mult mai puternici împreună.

În film, e frumos să vezi cum fiecare membru al echipei lucrează în moduri diferite și se ocupă de sarcinile care îi vin mănușă – fără să existe o ierarhie. Noi lucrăm la fel și pe platoul de filmare. Spre exemplu, Arthur, sunetistul, stă cu microfonul deasupra capului toată ziua. Eu mă prefac că fug. Emmy se ocupă de machiaje. Jason Momoa (n.r., interpretul personajului Aquaman) distruge chestii, le aruncă de colo-colo și strigă. Steve mișcă carul cu camera peste tot.

Ray Fisher se furișează și muncește până se încinge ca un calculator vechi. Zack Snyder regizează totul. La fel, Ben Affleck și Gal Gadot se fac de folos cum știu ei mai bine – e ca un poem marca Walt Whitman. Fiecare e pe treaba sa și atunci când are încredere atât în forțele proprii, cât și în ale celorlalți, chiar reușim să facem lucrurile să meargă!

Deși Barry este abia la începutul procesului de înțelegere a puterilor pe care le posedă, are multe de oferit la capitolul promptitudine, așa că este un supererou folositor la casa omului. Dezavantajul îl reprezintă lipsa sa de experiență, care aduce după sine și o lipsă de îndemânare în a-și ține sub control puterile. Este, totodată, cumva antisocial. Așa că el aduce pe tavă atât plusuri, cât și minusuri. El știe asta și îi apreciază pe ceilalți pentru cât sunt de fenomenali.

The Flash

Cum a fost să lucrezi cu ceilalți membri ai echipei tale – ceilalți actori care-i aduc la viață pe membrii „Justice League”?

Știi, se petrece chestia asta pe care n-o poți explica atunci când strângi mai mulți oameni într-o încăpere și le dai o sarcină pe care trebuie s-o îndeplinească în echipă. Explorăm treaba asta din perspectiva unei echipe de supereroi, însă o explorăm pe platou și ca o echipă de actori.

Așa că trebuie să mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă formarea acestui grup. Nu am avut la dispoziție săptămâni de repetiții înainte să începem filmările, așa că a trebuit să ne cunoaștem tocmai pe platouri, cam în aceeași măsură în care personajele noastre se cunosc pe parcursul derulării poveștii din film. Mă bucur că a existat încă din start o chimie între noi, care ne-a ajutat să lucrăm împreună.

Toți am muncit să facem filmul cât mai bine și nimeni nu s-a înconjurat cu o aură de atotcunoscător. Sunt cu adevărat norocos să lucrez cu un grup de oameni profesioniști, cu suflet bun și talentați. A fost o plăcere să lucrez cu fiecare în parte și acum, că filmările s-au încheiat și toți sunt ocupați să salveze lumea pe cont propriu, chiar îmi lipsesc cu toții.

Care este relația între Batman și Flash?

Batman și Flash reprezintă două poluri în modul în care abordează specificul supereroului. Barry este un novice, Bruce, un veteran. Bruce este sardonic, cinic și încăpățânat, iar modul pesimist în care privește lumea provine din toate momentele prin care a trecut. Chiar dacă și Barry ascunde un trecut tragic, împărtășit de atâția alți supereroi, acesta râde în fața fricii și aduce mereu cu el valuri de optimism și energie pozitivă – chiar și cu privirea ațintită spre prăpastie.

Astfel, Batman și Flash sunt cât se poate de diferiți în modul în care abordează realitatea lor. Totuși, există o apreciere și un respect reciproc, și o înțelegere mai adâncă a faptului că au o origine cumva similară și un scop comun. Sunt cam cei mai buni detectivi din universul DC.

Adică, mă rog, Batman este cel mai bun, dar Barry este pe locul secund, la mică distantă! Batman este bogat și are chestii mai tari, pe când Barry este mai sărac. El, ca să zic așa, își refolosește lucruri din „arsenal” în scopuri diverse în povestea noastră. Eu și Ben Affleck ne-am distrat explorând această relație dintre Barry și Bruce.

Care este dinamica dintre Flash și Wonder Woman?

Barry e de părere că Diana este cea mai uimitoare, eroică și sexy ființă pe care a văzut-o vreodată. Simplul fapt că are șansa să fie în apropierea ei este ceva ce-l uluiește. Este mereu fermecat de prezența ei, iar admirația pe care i-o poartă este evidentă și sinceră. Pe scurt – ea este o zeiță, iar el este un împleticit pe lângă ea, lucru nu tocmai de folos când te miști mai repede decât viteza sunetului!

Wonder Woman este, în același timp, divină, dar și umană în compasiunea sa, care poate trece și prin cea mai tare armură – iar Gal Gadot chiar poate face asta. Este o bucurie și o onoare să lucrezi cu ea și este o plăcere să vezi cum pune la cale portretizarea acestui personaj.

Care a fost momentul tău preferat pe platou sau scena care ți-a plăcut cel mai mult s-o joci?

Procesul de creare a costumelor a fost de durată, dar fascinant, adică, am stat mai mult la probe pentru costumul din „Justice League” decât pentru toate celelalte filme pe care le-am făcut laolaltă. Am fost devotat ideii că voi putea să mă mișc liber în costum și am vrut ca acesta să îmi vină mănușă, să corespundă cu corpul meu. Echipa de la costume a făcut adevărate miracole care mi-au permis să alerg cât de tare pot, fără să mă încurce în niciun fel, nici la mișcările capului. Oamenii aceia au lucrat cu pasiune și le sunt recunoscător pentru tot ceea ce au făcut.

Eram surescitat zi de zi în timpul filmării, ca o bombă de energie și exuberanță. Am avut multe zile lungi de lucru, timp în care am putut să-i observ pe băieții din echipa de producție, care erau adevărați supereroi din realitate: cum manevrau obiecte grele, mai bine de zece ore pe zi, zi de zi, de parcă ar fi fost Superman – doar că ei nu se jucau, de fapt, cu fizica. Este foarte multă muncă intensă care intră în ducerea la bun-sfârșit a acestor filme.

Pe parcursul filmărilor, o trupă de muzicieni a stat la mine acasă, iar Zack Snyder i-a poreclit cu afecțiune „hipioții”. Asta, deși eu nu i-as numi pe acești oameni talentați, care călătoreau sub numele de „Nomazii în versuri”, hipioți. La începutul filmărilor, Zack îmi tot zicea să aduc hipioții pe platou și, în cele din urmă, i-am adus. Au gătit pentru noi un fel de supermic dejun pe care a trebuit să-l încercăm, era ceva cu avocado și goji, iar apoi au cântat niște muzică de voie bună.

Toate astea, într-o zi în care aveam programată filmarea unei scene apocaliptice, iar acești puști magici ne-au cântat într-una, ne-au dat din mâncarea lor și au împrăștiat peste tot vibrațiile lor pozitive – un melanj de care sunt foarte mândru deoarece am reușit să aduc împreună aceste două lumi diferite care au conlucrat.

The Flash

Cum te-ai pregătit din punct de vedere fizic pentru a-l juca pe Flash?

În ultimii ani, înainte de a juca în „Justice League”, m-am tot antrenat în diverse discipline. Am practicat arte marțiale pentru doi ani și m-am antrenat pentru puțin timp în munții Wudang din China.

Pentru a înțelege mai în amănunt mișcările lui Flash, am lucrat cu câțiva dansatori și coregrafi, precum Bobbi Jean Smith sau Zack Winokur.

Odată cu apropierea filmărilor, am început să lucrez și cu echipa fantastică a lui Mark Twight, care m-a ajutat în perfecționarea unor reflexe care sunt esențiale fizicului personajului. Per total, întregul grup s-a antrenat din greu pe întreaga durată a filmărilor.

Am fost interesat să umplu și golurile din benzile desenate, elementele de mișcare ale lui Flash pe care revistele nu ți le arată. Astfel, am reconstruit tot acest limbaj al mișcărilor, ajutat fiind și de elemente din balet, cum ar fi săriturile scurte și rapide „petit allegro”. Am fost influențat și de o echipă de dansatori profesioniști care se joacă cu distorsionarea timpului și a mișcărilor pentru un element suprarealist pe care îl dau actului lor.

În plus, am urmărit cum aleargă anumite animale, cum ar fi mangusta sau ghepardul. Ah, și să nu uităm de curgerea apei și de manifestările fulgerelor!

De ce este „Justice League” un film important pentru publicul din zilele noastre?

Evident că, în primul rând, „Justice League” este un film distractiv care aduce pe marele ecran povești din revistele cu benzi desenate. Totuși, mai presus de asta, orice film care te face mai atent la faptul că toți trăim împreună aici, pe Pământ, este bine-venit.

Noi trecem printr-o criză acum pe planeta noastră albastră și, de multe ori, pare că răspundem la crizele care apar izolându-ne în grupurile cu care percutăm cel mai bine, ceea ce mărește și mai mult diferențele și prăpastiile dintre noi. Astfel, uităm că, totuși, împărțim cu toții aceeași planetă. Este un spațiu într-un echilibru din ce în ce mai fragil, iar noi nu realizăm că o problemă într-o parte a lumii noastre este, în fapt, o problemă pentru toți cei care trăiesc pe această Planetă.

Suntem în pericol din cauza unei amenințări venite din interior, nu de la o altă planetă: frica, ura, războaiele sau poluarea. Dacă am transcende diferențele noastre și ne-am apropia pentru un scop comun, am putea să atingem un deziderat ce pare imposibil – să ne salvăm lumea. Avem nevoie pentru asta de un fel de ligă a justiției mondială și avem nevoie de cât mai mulți oameni care să ia parte la această mișcare!

Adaptare: Mihai Fira / Foto: Vertical Entertainment

Citește și: Antrenament la intensitate maximă cu Ciprian Marica

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

one + two =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.