EPTS - Precision-SSS

EPTS înseamnă “Electronic Performance & Tracking System” și dacă Precision Sports Science System va primi finanțarea pe care o strânge pe Kickstarter, acest sistem va deveni disponibil pentru noi toți pasionații de alergare și se pare că ne va schimba viețile sportive definitiv.

Tehnologia care stă la baza acestui device ce va fi purtat de atlet a fost dezvoltată la European Space Agency (ESA) și este menită să te ajute să-ți crești performanțele. Ideea este că un alergător, de exemplu, își va împinge mereu corpul peste limitele fizice ale acestuia, riscând astfel accidentări grave. EPTS este menit să te ajute să nu te mai accidentezi.

Sistemul este axat pe analiza oboselii biomecanice a corpului și pe modul de deteriorare al performanțelor. Platforma EPTS este menită să prevină, sa te antreneze și să-ți sporească performanțele. Cu ajutorul tehnologiei vei putea vedea dacă te afli în pericol de a te accidenta la o alergare pentru că sistemul va afișa nivelul de oboseală din mușchii unui picior comparativ cu cei din celălalt.

Datorită datelor înregistrate vei ști cum trebuie să continui antrenamentul, la ce intensitate, în ce fel… Vei înțelege în mod ideal ce fel de pregătire este necesară. În același timp, monitorizarea corpului la un nivel nemaiîntâlnit până acum te va ajuta să știi ce trebuie să faci exact și după o cursă, pentru recuperare eficientă, corectă, cât mai rapidă. Astfel, nu-ți vei împinge corpul în mod inutil spre accidentări.

În mod normal, ai avea nevoie de o întreagă echipă de științe sportive care să te analizeze, cu EPTS tehnologia va face asta în locul lor, fără ca tu să aparții de un club sportiv de elită.

Pe lângă Precision-SSS va fi oferit și un sistem de inteligență artificială PrecisionNET care ca construi un model predictiv de accidentări și performanță. Pentru a face asta va folosi toate datele celor care folosesc EPTS și va crea șabloane. Cu ajutorul acestora te vei putea raporta individual la un caz similar de creștere performanțe sau accidentare… Și asta nu este tot pentru că același sistem va livra datele tale către o echipă de experți care îți va analiza datele și va comunica personal cu tine. Și va face asta cu fiecare user în parte…

EPTS - Precision-SSS

Sistemul Precision-SSS va fi diferit față de orice alt device care îți livrează date legate de amtrenamente pentru că nu doar îți va spune ce ai făcut ci îți va face o analiză completă a acțiunilor tale și va oferi previziuni legate de viitor – posibile accidentări sau creștere performanțe. Ce poate fi mai frumos: un sistem îți spune de ce fel de accidentare esti susceptibil, ce trebuie să faci ca să nu te accidentezi astel și în același timp cum să procedezi pentru ca totuși să-ți crești performanțele!

Deja sunt mulți sportivi profesioniști care susțin că sistemul poate ajuta orice individ să ducă o viață de atlet corectă și performantă, individual, fără ajutor tehnic foarte scump. Să sperăm că Precision-SSS va deveni realitate cât mai curând!

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.