NN Running Team

Superstarurile din NN Running Team, cu Eliud Kipchoge în prim plan, vor încerca să obțină rezultate de top la cursele la care vor lua startul în această toamnă.

Berlin, Chicago, Amsterdam și New York sunt competițiile la care vor concura în această perioadă atleții din echipa NN Running Team.

Maratonul de la Berlin, 16 septembrie

Eliud Kipchoge și-a demonstrat clasa de nenumărate ori în competițiile mondiale de maraton, sportivul de 33 de ani având în palmares nouă victorii din cele 10 maratoane la care a participat în întreaga sa carieră. Obiectivul său este să își păstreze “coroana” câștigată la maratonul de la Berlin.

Eliud Kipchoge a afirmat că vrea să își îmbunătățească timpul de 2:03:05, fiind acum la doar 8 secunde de recordul mondial al lui Dennis Kimetto. Faptul că va concura pe unul dintre cele mai rapide trasee din lume îi va oferi mai multe șanse acestuia să își îndeplinească dorința și să câștige a treia oară maratonul berlinez.

Eliud va concura în capitala Germaniei alături de Abera Kuma, coleg în NN Running Team. În vrâstă de 27 de ani, etiopianul a reușit un rezultat de 2:05:50 în maratonul din aprilie de la Rotterdam. 

Eliud Kipchoge - NN Running Team
Eliud Kipchoge – NN Running Team

Maratonul de la Chicago, 7 octombrie

NN Running Team se pregătește de o luptă acerbă și la maratonul din Chicago, în octombrie, acolo unde fostul campion mondial Geoffrey Kirui și colegul său, Abel Kirui, campionul din 2016 din Orașul Vântului, vor concura pentru victorie.

Geoffrey, câștigătorul din 2017 al maratonului din Boston, care a terminat al doilea anul trecut în Massachusetts, este un recordman în sine în timp ce Abel, de două ori campion mondial, rămâne un pretendent important la titlu.

Etiopianul Birhanu Legese, care a debutat fulminant la cursa din Dubai în 2017, acolo unde a terminat al șaselea cu timpul de 2:04:15, va fi de asemenea îmbrăcat în echipamentul NN Running Team în Chicago.

Maratonul de la Amsterdam, 21 octombrie

Căpitan de echipă la maratonul din Amsterdam va fi de trei ori campionul olimpic Kenenisa Bekele. Superstarul etiopian în alergarea de anduranță rămâne un maratonist formidabil, reușind un timp uluitor de 2:03:03 în maratonul de la Berlin din 2016.

Din echipa pentru Amsterdam vor mai face parte și Abdi Nageeye, care a stabilit recordul olandez de 2:08:16 în ediția precedentă de acum 12 luni.

Kenenisa Bekele
Kenenisa Bekele

Maratonul de la New York, 4 noiembrie

În noiembrie, NN Running Team va participa și la marele maraton din New York, acolo unde campionul de anul trecut Geoffrey Kamworor se întoarce pentru a deveni primul om în ultimii 20 de ani care să câștige cursa doi ani la rând. 

Citește și:  Prima impresie: Clinica Sport Therapie

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.