Predeal Forest Run 2021

Înscrierile pentru cea de-a doua ediție Predeal Forest Run, eveniment de alergare montană care are startul în orașul aflat la cea mai mare altitudine din România, sunt deschise.

Predeal Forest Run este un eveniment pentru iubitorii de alergare montana cu trei trasee din care participantii pot alege la inscriere, in functie de pregatirea lor fizica, fie ca vorbim despre alergatori incepatori sau despre alergatori experimentati. Toate cele trei trasee pornesc de la baza partiei Clabucet, de la cabana Fulg de Nea, iar evenimentul va avea loc pe 28 august.

Astfel, proba K13  (cros) are 13,1 km, o diferenta de nivel de 650 m si se adreseaza celor care doresc o alergare mai scurta si intensa sau celor care abia acum fac primii pasi in alergarea montana. Traseul K13 ajunge aproape de Susai si apoi urca spre Clabucet si Cabana Garbova.

Pentru cei ceva mai obisnuiti cu alergarea montana am pregatit traseul K24 (semimaraton), cu o distanta de 24 km si 1.290 metri diferenta de nivel, pe poteci umbrite strajuite de peisaje care te incarca cu energia necesara pentru a merge mai departe. Obiectivele traseului de semimaraton sunt Poiana si Saua Stanei Pietricica, Susai, Clabucet si Cabana Garbova.

Ultimul, dar nu cel din urma, este traseul K42 (maraton), ce insumeaza 42,2 km, cu o diferenta de nivel de 2.650 m. Proba regina a competitiei, K42 este pentru alergatorii montani cu experienta, fiind o adevarata provocare chiar si pentru acestia. Acest traseu combina poteca din padure cu golul alpin ce se regaseste in zona Varfului Piatra Mare (1.844m) si Cabana Piatra Mare.

K42 se intinde pana la iesirea superioara a Canionului 7 scari, in partea nordica, si pana la Clabucetul Azugii, in partea sudica. Aici, intr-o zi senina, poti avea parte de o panorama spectaculoasa, pe mai multe niveluri, ce porneste de la piciorul telecabinei din Busteni si pana pe Vf. Piatra Mare, cu tot ce este intre ele: Crucea Caraiman, Costila, Garbova, Piatra Craiului, Clabucet Plecare, Postavaru, Susai.

“Am inceput sa alerg in 2012 si de atunci nu m-am mai oprit. Printr-o intamplare fericita, am ajuns sa si organizez astfel de evenimente. Am inceput cu alergarile din Baneasa si, iata, am ajuns pana la Predeal. Fara sa minimizez in vreun fel celelalte evenimente, va spun: Predeal Forest Run este cea mai intensa experienta de pana acum, si nu ma refer doar la organizare, citesc asta pe fetele si in spusele alergatorilor. Ne vedem pe 28 august!”, a declarat Theodor Manolache, organizator Predeal Forest Run.

Toti alergatorii care se inscriu la cea de-a doua editie Predeal Forest Run vor primi in kitul de participare un tricou tehnic de alergare, medalie de finisher turnata, numar de concurs cu chip de cronometrare, o portie de paste, fotografii de pe traseu si multe alte beneficii. Valoarea premiilor pentru podiumurile celei de-a doua editii se ridica la 12.000 lei si constau in vouchere valorice oferite de sponsorul principal al competitiei, Kaufland Romania.

Pentru cei care vin impreuna cu familia si doresc sa viziteze imprejurimile dupa ziua alergarii, le amintim ca in zona se afla cateva obiective turistice interesante: zona turistică Trei Brazi, Fun Park-ul, Promenada Poliștoaca, Primul stâlp de electrificare a căilor ferate din România, Turul Cabanelor (Clăbucet, Gârbova, Susai, Cioplea, Trei Brazi, Poiana Secuilor, Diham), Trenulețul turistic, Telescaunul Predeal, Cascada Tamina, Canionul 7 scari, Pestera de Gheata si Manastirea Predeal sunt cele mai importante dintre ele.

Foto: organizatori

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeInstagram și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four × five =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.