Sport Therapie

Începând cu luna iunie 2017, sportivii accidentaţi au o şansă la recuperări mai rapide și în România, graţie deschiderii unui nou centru dedicat “reparării” atleţilor.

Cu o investiţie de 150.000 euro în aparatură de ultimă generaţie din Germania, centrul Sport Therapie oferă servicii complete de recuperare medicală ortopedică şi sportivă, precum şi programe speciale pentru sportivi (testări, programe de prevenire a accidentărilor, antrenament funcţional).

La Sport Therapie, recuperarea medicală se efectuează luând în considerare cele mai noi şi mai avansate metode, având la bază principiul joint-by-joint pentru o vindecare completă şi de lungă durată.

Pentru pacienţii cu afecţiuni ale membrelor inferioare, programul de recuperare poate începe foarte rapid după momentul traumatismului, datorită bicicletelor ergonomice adaptate utilizatorilor cu mobilitate redusă.

Cei care suferă de probleme ale coloanei vertebrale vor găsi la Sport Therapie o gamă nouă de aparate dedicate antrenării musculaturii profunde – cea responsabilă de stabilizarea vertebrelor – o metodă benefică, dovedită ştiinţific prin multe studii clinice.

În plus, aparatul Vacumed (creează vacuum sau suprapresiune pe membrele inferioare) regenerează musculatura mai rapid, la care se adăugă aparatul de drenaj limfatic Hydroven 12, ce reglează optim circulaţia limfatica.

Cei care nu au nimic de recuperat sau reparat, găsesc la Sport Therapie o multitudine de programe care să îi ajute în atingerea performanţelor dorite: teste FMS (Functional Movement Screen), testul Aeroscan (identificarea intervalelor optime de antrenament vs metabolism), teste ”Return to activity” (un algoritm folosit de cluburi profesioniste ca Bayern Munchen pentru indicarea stadiului recuperării şi adaptarea antrenamentului).

Nu în ultimul rând, la Sport Therapie se pot efectua antrenamente funcţionale cu cele mai moderne echipamente (Battle Ropes, Soft Plyo Box, Climbing Box, şamd) pentru completarea rutinei de recuperare într-un mod eficient.

Programele de recuperare şi de antrenament sunt pregătite şi supervizate de către Paul Sittner, a cărui pregătire profesională cuprinde multiple specializări de vârf:
Licenţiat al Deutsche Sporthochschule Köln, specialitate prevenire şi reabilitare prin sport
Specializare 1: recuperare după accidente sportive
Specializare 2: recuperare prin sport a bolilor interne
Practică şi examen practic la Dreifaltigkeit Krankenhaus Köln, unul dintre cele mai mari spitale de ortopedie din Köln
Licenţe în: terapie la afecţiuni ale coloanei vertebrale, terapie la boli cardiologice, terapie la afecţiuni circulatorii (afecţiuni arteriale şi venoase), terapie la diabetes mellitus, Functional Movement Screening FMS – metoda de evaluare a asimetriilor musculo-articulare și a riscului de accidentare la sportivi, trainer Biodex System 4 Pro – sistem isokinetic de diagnostic și recuperare la afecțiuni ortopedice și neurologice, OS Functional Rehabilitation – testarea nivelului de recuperare al sportivilor pentru reintegrarea în sportul de performanţă, analiza deficiențelor de mers în terapia de recuperare, Concept al Observational Gait Instructor Group (OGIG) – Organizaţia internaţională a experţilor în analiza mersului, antrenament senzomotoric (reeducare a echilibrului), Aqua Trainer (Terapie în apă), Nordic-Walking Trainer, Antrenor de fitness și sănătate (Fitness und Gesundheits trainer).

Mai multe informații despre Sport Therapie pot fi aflate pe site-ul oficial sau la telefon 0799593216, strada Gramont numărul 38, etaj 1, Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

one × two =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.