Alergare nocturnă

Ai multă treabă la birou, iar ziua ești mereu contra-cronometru? Alergarea în nocturnă este o opțiune, doar că trebuie să ții cont de câteva lucruri. 

Trebuie însă să fii conștient și să respecți câteva reguli în plus, dacă vrei să alergi în deplină siguranță noaptea.

Alergarea nocturnă, indiferent de anotimp, dar, evident mai ales în sezonul rece, solicită o atenție sporită, în primul rând pentru a te face vizibil, dar și pentru a avea o vizibilitate maximă.

Indiferent de locația aleasă pentru alergare – în oraș, la munte sau la țară, este absolut obligatoriu să te echipezi cu o lampă frontală și cu echipament prevăzut cu benzi reflectorizante. Aceste accesorii iți oferă vizibilitatea necesară pentru a ocoli eventualele obstacole, și semnalează celorlalți prezența ta.

Alergarea de noapte necesită vigilență sporită – în oraș, împărțiți spațiul cu alți pietoni, cicliști și vehicule, iar pe drumurile de munte trebuie să știți unde puneți piciorul pentru a evita orice neplăcere sau accident.

Pentru început, este indicat să alegi un parcurs nocturn pe un itinerariu deja cunoscut. Senzațiile sunt diferite, în momentul în care se lasă întunericul, devii mult mai receptiv la zgomotele care te înconjoară.

Pentru deplină siguranță, recomandăm să nu ieși singur la alergare noaptea.

O alergare nocturnă în oraș este un mod plăcut și de a redescoperi orașul, altfel decât sufocat de traficul cotidian. Pregăteșteți dinainte itinerariul și include toate locurile turistice de care nu te poți apropia în timpul zilei din cauza aglomerației. Un avantaj este si faptul că toate reperele turistice sunt de obicei și bine luminate.

Noaptea, temperaturile scad destul de mult. Ia în calcul acest aspect când îți alegi echipamentul pentru alergare. Și nu uita de hidratare!

Dacă alergarea nocturnă te atrage în mod deosebit, există și câteva curse în care te poți înscrie. Este o experiență senzoria lă care merită încercată!

Vrei să nu ratezi nici un număr RUNNING MAG / FITNESS MAG în 2020? Abonează-te!

 Abonează-te la RUNNING MAG / FITNESS MAG Print Edition 

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

eighteen − sixteen =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.