Scoala de valori

Despre educatie si sisteme educationale se discuta in Romania, la momentul actual, foarte frecvent, ca urmare a deficientelor ce exista la nivelul intregii societati.

Despre impact si rezultate, insa, destul de putine ganduri se transpun pe hartie sau in bataia tastaturii, motiv pentru care evidentierea acelor organizatii care genereaza schimbarea si au grija ca ea sa se intample este vitala.

Scoala de Valori este unul dintre ONG-urile de educatie, cu impact in randul liceenilor din Romania, prin implementarea unor programe bazate pe non-formal, invatare experientiala, ateliere interactive, jocuri de rol si simulari practice.

Cu 22.911 participanti la proiecte, provenind din 57 de orase, cu 589 de licee impactate si 100 de burse acordate, Scoala de Valori are la activ si 35.629 kilometri alergati departe de dogoarea asfaltului urban si mai aproape de inima naturii. O mare parte dintre acesti pasi au fost facuti la Transmaraton, cea mai complexa cursa de alergare cu profil de fundraising din Romania, care a avut loc pe 16 septembrie, pe Transfagarasan.

S-a alergat pentru schimbare, s-a donat pentru mai bine, gratie oamenilor care s-au alaturat sustinerii proiectului Exceptionalii si au devenit fundraiseri, incercand sa adune cat mai multe resurse pentru ca misiunea organizatiei sa poata fi indeplinita. Peste 30 de alergatori au fost inspiratie pentru tinerii adolescenti, viitorii lideri ai Romaniei de maine, cei ce vor prelua carma si vor avea un cuvant important de spus pentru o societate #de100XMaiPregatita.

Participarea la Transmaraton este, pentru Scoala de Valori, o traditie si un context extraordinar de diseminare a importantei educatiei si a rolului pe care ONG-ul il are in formarea tinerilor din Romania, care se remarca, indraznesc si carora nu le e frica sa devina generatori ai schimbarii pentru alti tineri din comunitatile de care apartin.

Magia momentelor petrecute la cursa nu vine, insa, numai din eforturile de fundraising sau din implicarea in organizare si aportul pe care Scoala de Valori il aduce la desfasurarea evenimentului, alaturi de voluntarii sai, ci preponderent din oamenii care se implica activ, din povestile lor de viata si din energia pe care o investesc in educatie. Le pasa, iar asta se vede in fiecare pas, in ritmul cu care alearga si in bataile inimii. Uneori dublate, intr-un singur trup.

Editia de anul acesta a venit cu o premiera demna de mentionat pentru Scoala de Valori. Florina Toma, alergatoare de cursa lunga si sustinatoare a cauzelor organizatiei, a participat la cursa in numele educatiei tinerilor si a impresionat pe toata lumea prin curajul de a alerga un semimaraton, insarcinata fiind in 29 de saptamani. Florina nu s-a temut nicio clipa si a demonstrat ca prin fiecare pas isi doreste sa aduca plusvaloare in educatia adolescentilor schimba-lume si sa contribuie inca de acum la dezvoltarea copilului, pe care il va tine in brate peste doar putin timp.

Scoala de Valori - Florina Toma

Am alergat la Transmaraton pentru Scoala de Valori asa cum alerg mereu, cu bucurie in suflet si cu zambet larg pe fata. Consider ca sportul este terapie pentru corp, dar mai ales pentru suflet. Anul acesta a avut, insa, ceva particular. Am participat la cursa de 21K, insarcinata in 29 de saptamani. Nu voi spune ca a fost usor, insa faptul ca am alergat pentru educatie, pentru copiii care isi merita dreptul la o viata mai buna, mi-a dat putere sa ajung la finish. In calitate de mama full-time a unui baietel care abia a pasit pragul scolii, dar si de viitoare mama, sustin educatia si copiii ambitiosi. Ma bucur nespus ca am putut face parte din povestea Scoala de Valori si sustin in continuare proiectul Exceptionalii, pentru care merita sa donezi. Cred ca oricine poate contribui. Trebuie doar sa vrei! spune Florina Toma, cu acelasi zambet larg si cu speranta ca fiecare gest poate conta pentru educatia din Romania, una care se doreste tot mai solida si mereu adaptata nevoilor tinerei generatii.

Pentru ca educatia este mijlocul prin care societatea poate evolua si sprijini tineri ambitiosi, are nevoie de sustinere constanta si de suport. Oricine poate contribui la schimbare printr-un gest care sa faca diferenta, acum cand adolescentii invata sa devina tinerii capabili ai Romaniei de maine si sa faca din bine un accesoriu accesibil pentru toata lumea.

Citește și: 12 lucruri care l-au ajutat pe Eliud Kipchoge să obțină performanța uluitoare de la Berlin

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

three + ten =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.