Xrace 2022

Prima ediție Xrace 2022 se va desfășura în perioada 10 – 12 iunie 2022 și până la sfârșitul anului te poți înscrie cu o taxă redusă de doar 90 de lei. 

Articolele de pe runningMAG se citesc cel mai bine la cafea. Descoperă pe COFFEElicious.ro peste 100 de sortimente de capsule cu cafea, compatibile cu sistemele Nespresso, Dolce Gusto și Caffissimo, dar și cafea de specialitate proaspăt prăjită de la 9 prăjitorii din România.

Aflată la prima ediție, Xrace 2022 este proiectul de suflet al unui grup de alergători și oameni de munte pasionați de ideea unui stil de viață sănătos care oferă și posibilitatea de a fi turiști la noi acasă, bucurându-ne prin mișcare de toate frumusețile ascunse din zona montană a Buzăului: Valea Neagră – Lacul Vulturilor – Vârful Mălâia.

Programată în perioada 10-12 iunie 2022, prima incursiune în acest colț verde de țară oferă la alegere două trasee gândite să ofere o experiență memorabilă alergătorilor, ambele cu pornire din Poiana Valea Neagră, pe malul râului Buzău. Evenimentul se adresează atât celor în căutare de noi orizonturi, provocări și vârfuri de cucerit, dar și iubitorilor de sport și natură care acum încep să prindă gustul aventurilor la altitudine.

Pentru aceștia din urmă, Traseul Vulturilor ce cumulează 21 de km cu 1.200 m diferență pozitivă de nivel, este un prag de încercare pentru cei ce vor să ia cu asalt cărările șerpuite printre culmile ce adăpostesc Lacul fără Fund sau Lacul Vulturilor, așa cum l-a numit Alexandru Vlahuță în România Pitorească în baza legendelor locului. Cu siguranță, despre această cursă se vor scrie povești despre trăiri și experiențe noi, dincolo de „capcanele” traseului și istoricul din spatele acestor locuri străvechi.

Traseul Mălâia este provocarea pe care o lansăm celor mai experimentați dintre alergători întrucât cei 47 de km cu 2.100 m diferență de nivel, vor pune în gardă până și concurenții cu mulți km sub tălpi și experiență pe munte. Mai mult, Vârful Mălâia, suveranul din Munții Siriului, va compensa sudoarea frunții și efortul celor ce îl vizitează prin obținerea a 2 puncte ITRA,  cursa calificându-se de asemenea și pentru participarea în cadrul circuitului UTMB.

Important de menționat însă este că până la 31.12.2021 înscrierea la oricare din cele 2 curse se poate face cu o taxă redusă de doar 90 de lei (înscrie-te aici!)

Câștigătorilor clasați pe primele locuri în clasamentul general le va fi recompensată performanța prin premii în bani, bugetul de premiere pentru categoria open fiind de 10.500 lei, iar categoriile de vârstă vor fi de asemenea premiate prin intermediul sponsorilor evenimentului. Până la premiere însă, organizatorii s-au mobilizat astfel încât kiturile de participare să vină cu surprize, iar finish-ul să fie un festin pe cinste pentru toți participanții care încheie cursa cu succes.

Xracee 222 - Traieste aventura

Pentru a nu rata nimic din ceea ce postăm urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeInstagram și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.