Maratonul DHL Stafeta Carpatilor

Au început înscrierile pentru cea de-a opta ediție a Maratonului DHL Ştafeta Carpaţilor, care va avea loc anul acesta sâmbătă, 17 iunie!

Înscrierile pentru oricare dintre cele trei categorii de probe – Ştafetă (7km x 6 persoane), Semimaraton (21km) și Maraton (42,195 km) – se fac pe site-ul oficial în secțiunea Înscrieri.

Cei care decid să se înscrie până pe 18 februarie, vor beneficia de un preț special de 50 lei / persoană pentru oricare dintre categorii. Taxele de participare, în funcție de perioada de înscriere, sunt:

  • 19 februarie – 27 martie: 80 lei / membru de echipă, pentru companii și persoane fizice
  • 28 martie – 5 mai: 125 lei / membru de echipă, pentru companii și 90 lei / participant pentru persoane fizice
  • 6 – 31 mai: 155 lei / membru de echipă pentru companii și 115 lei / participant pentru persoane fizice.

Competiția încurajează practicarea sportului în aer liber în rândul tinerilor, de aceea ei se pot înscrie gratuit în competiția de ștafetă (limita de vârstă 14 ani) sau semimaraton (limita de vârstă 16 ani).

Crosul copiilor este, de asemenea, o competiție unde participarea este gratuită și se adresează celor mici, cu vârste între 5 şi 13 ani, fiind o categorie de concurs separată, cu distanțe mai mici de alergare.

Mesajul acestei ediții este ”Dacă vrei să miști lumea, începe cu tine! Participă!”, fiind un îndemn de participare pentru toți cei care iubesc alergarea, natura și care, în acelaşi timp, își doresc să aducă contribuția în societate prin gesturile lor și inițiativele pe care decid să le susțină.

De asemenea, acest mesaj are o puternică legătura emoțională cu cauza pe care o susținem, sprijinirea sportivilor paralimpici, cei care zilnic luptă pentru a demonstra că nimic nu este imposibil.

Și ediția din acest an susține sportivii paralimpici români, toate fondurile strânse din taxa de înscriere fiind donate Comitetului Naţional Paralimpic.

Contribuţia participanților la edițiile din 2015 și 2016, în valoarea totală de 24,000 euro, a făcut posibilă participarea Comitetului Național Paralimpic la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro de anul trecut cu cea mai numeroasă echipă din istoria sa, la mai multe categorii sportive.

Echipa noastră s-a întors cu prima medalie paralimpică, medalia de bronz câștigată de Alexandru Bologa la judo, dar și cu alte rezultate spectaculoase, precum locul 4 la caiac, locul 6 și 9 la ciclism, locul 5 la tenis de masă.

”Fără sprijinul oferit prin intermediul Maratonului DHL Ștafeta Carpaților ne-ar fi fost greu să atingem performanța înregistrată în ultimii doi ani și să ne propunem noi obiective ambițioase, oferind sportivilor noștri cele mai bune condiții și un viitor în sport. Pentru începerea fazei de patru ani de pregătire pentru Jocurile Paralimpice de la Tokyo ne-am propus obiective importante: recrutarea de noi sportivi pentru toate disciplinele paralimpice și oferirea condițiilor optime pentru a-și atinge adevăratul potențial. În noiembrie 2016 am inițiat o serie de zile Paralimpice, cu opt sporturi, în două orașe – București și Cluj, care au atras 15 noi sportivi juniori în echipă. În 2017, calendarul competițional internațional a fost lărgit cu noi competiții paralimpice adresate juniorilor: IBSA Campionatul Mondial de Goalball, în iunie, Campionatul Mondial de Para-Atletism, în august, și Jocurile Paralimpice Europene pentru Tineret din luna octombrie a acestui an, la care România va fi prezentă cu sportivi care vor participa la cinci discipline sportive – atletism, goalball, judo, înot și tenis de masă. Continuarea parteneriatului cu Maratonul DHL și contribuția anuală adusă de toți participanții ne ajută să reprezentăm România cu succes și mai departe în sporturile paralimpice internaționale!”Sally Wood-Lamont, preşedintele Comitetului Paralimpic Român

Credit foto: Szabó Attila

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine − one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.