Nicu Buceanu

Nicu Buceanu a terminat pe locul secund Festivalul de Ultramaraton de la Atena unde a alergat 1000 de mile în 16 zile. 

La fiecare concurs de ultraalergare înceracă să se autodepășească și să obțină noi recorduri atât personale cât și naționale.

Așa că am povestit puțin cu Nicu Buceanu despre alergare, desigur. 😉

Alerg, pentru că…

Am descoperit acest sport acum mai bine de 27 de ani și am rămas cu aceeași pasiune până în ziua de azi pentru alergare. Îmi plac cursele scurte, dar mă regăsesc în totalitate în distanțele lungi, de aceea și participarea mea la concursurile multi day!

Îmi place cel mai mult să alerg când…

Plouă. Atunci mă simt relaxat și în largul meu. Confortul meu în antrenamente și concursuri este dat de temperaturile mai scăzute deoarece antrenamentele au fost pe această temperatură. Din 2005 locuiesc în Dublin, Irlanda, iar aici vremea este predominant ploioasă și rece!

Filozofia mea de antrenament într-o propoziție…

Trust youreself – running mentality!

Cel mai bun motiv care mă scoate din casă la alergare…

Plăcerea de a alerga, de a face mișcare, de a mă relaxa și pregătirea pentru concursuri.

Nu ies niciodată la alergare fără…

Să-mi sărut soția, verific bateria ceasului, ciorapi trebuie să fie întotdeauna (neapărat) albi! 😉

Înainte de alergare mănânc/beau…

Mâncarea este un factor destul de important pentru mine. Sunt de părere că un antrenament efectuat seara (la mine sunt întotdeauna seara după programul de muncă) începe cu mese regulate și ușoare, consum de dimineața până la antrenament: fructe de sezon, 3 mere, 3 pere, 3 banane, salată de crudități + pui + 2 ouă fierte, batoane cu cereale, biscuiți digestivi.

Beau, capuccino, ceai de mentă și apă minerală. Pentru antrenamentele lungi (40 – 50 km) cu 6 – 8 săptămâni înainte de concurs consum următoarele vitamine necesare corpului în antrenament: Vitamax, supradyn și B complex 12.

În timpul alergării mănânc/beau…

În timpul antrenamentului de 40 – 50 km o banană, un măr, o portocală și la jumătatea antrenamentului o pungă de chipsuri este binevenită pentru potasiu și sare. Beau apă minerală, lucozade și beta fuel pentru refacerea masei musculare în timpul antrenamentului.

După alergare mănânc/beau…

Mănânc o supă/ciorbă caldă sau paste sau orez cu legume și pui, uneori clătite cu gem. Beau apă minerală și nelipsitul ceai de mentă.

Punctul meu slab la alergare este…

Mă macină o problemă la călcâiul drept, problema fiind de câțiva ani de zile la tendonul lui Ahile și când aleg la temperaturi ridicate de peste 25-30 de grade, cel mai bun exemplu este concursul S24h, resimt din plin temperaturile ridicate și asta m-a împiedicat să obțin un rezultat mult mai bun. Mai ales că pregătirea mea a fost la temperaturi scăzute de 8 – 14 grade.

Melodia pe care o ascult acum când alerg este….

Nu ascult regulat muzica, dar când o fac îmi place să ascult Armin van Buuren. La competiția din Atena am ascultat peste 250 de ore Armin van Buuren! 😉

Înainte de alergare mă gândesc la…

Obiectivul pe care mi l-am propus și care trebuie atins indiferent de condițiile meteo de afară ori oboseala acumulată pe parcursul unei zile (antrenamentele mele fiind doar după programul de muncă).

Și după alergare mă gândesc la…

Satisfacția reușitei antrenamentului în sine și la dușul cu apă rece care mă relaxează total!

Ce i-ai spune cuiva pe care vrei să-l convingi să înceapă să alerge…

Alergarea aduce foarte multe beneficii: devi disciplinat, duci o viață sănătoasă, interacționezi mult mai ușor cu oameni din jurul tău și ai un randament mult mai bun la locul de muncă și, de ce nu, devi un om frumos cu un corp sănătos!

Sfatul meu pentru toți cei care vor să înceapă să alerge…

Alergarea este sănătoasă și îți aduce și satisfacții. Sfatul meu este să vă adresați unui antrenor de atletism dacă doriți să urcați treptele atletismului cât și ultra atletismului! Acel antrenor are un rol foarte important în creșterea ta valorică.

Foto: arhiva personală

RUNNING TALKS: Răzvan Farkas

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

twelve + 3 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.