Andrei Gligor - RUNNING MAG TRANS CHALLENGE

Construit în 1974, “cel mai spectaculos drum din lume” va fi cucerit de RUNNING MAG și Andrei Gligor, expertul revistei, în alergare. Miercuri, 9 octombrie, începând cu ora 07:00.

Andrei Gligor a acceptat provocarea de a alerga pe Transfăgărașan în prima etapă a proiectului RUNNING MAG TRANS CHALLENGE. Numele oficial al celui mai celebru drum din România este DN7C și începe în comuna Bascov, județul Argeș, de lângă orașul Pitești, și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara.

Lungimea totală este de 151 km, cu 2.900 de metri de diferență de nivel pozitivă, Transfăgărășanul traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș. Andrei Gligor recunoaște că face parte dintr-o specie ciudată de oameni. Aceia care își aleg tot timpul provocări pe care să le depășească, sau măcar să încerce. Și a spus imediat DA la provocarea revistei RUNNING MAG de a stabili un timp de referință pe “cel mai spectaculos drum din lume”.

“Cred că pe undeva e în firea noastră a tuturor să vrem mai mult de la noi și poate că așa evoluăm. După aventura nebună în jurul lumii din ultimii doi ani nu mă gândeam la un nou proiect așa de curând. Însă cineva acolo sus mă iubește și se gândește să mă „țină în priză” ca să nu îmi ruginească articulațiile. Așa că, pe cât de nebunește a sunat pe atât de repede am spus da, fără să stau prea mult pe gânduri”, a spus Andrei Gligor.

Expertul RUNNING MAG a alergat prima dată pe Transfăgărășan în 2011, când a parcurs 70 de kilometri, iar în 2012 a alergat 84 de kilometri. Provocarea RUNNING MAG TRANS CHALLENGE este de a alerga toți cei 151 de kilometri în cel mai scurt timp posibil în regim de autosuficiență.

“Nu pot să spun că nu mi-e teamă puțin pentru că după întoarcerea din Australia antrenamentele mele au cam lăsat de dorit. Însă recunosc că am nevoie de asta. Am nevoie să alerg, să mă simt liber, să mă chinui, să râd, să înjur, să vorbesc cu mine, să mă urăsc, să mă iubesc, într-un cuvant să mă simt viu! Sunt sentimente contradictorii ce vin și pleacă într-o fracțiune de secundă. Iar pentru asta sunt recunoscător alergării”, a continuat Andrei Gligor.

Și pentru că nu este doar un proiect special al revistei și pentru că nu vrem doar să stabilim un timp de referință pentru toți cei care vor să accepte pe viitor această provocare, Andrei Gligor va parcurge fiecare kilometru pentru Asociația Autism Voice.

“Oricât de greu o să fie, pentru că sigur va fi la un moment dat, n-am niciun dubiu, cursa mea va avea o linie de sosire. Însă cursa copiilor din Autism Voice nu se termină niciodată. Și stă în puterea mea să fiu alături de ei cu fiecare cursă pe care o alerg. Așa că haideți să transformăm împreună kilometri în ore de terapie pentru ei”, a mai spus Andrei Gligor.

Toți cei care vor să susțină această cauză pot face o donație aici: https://atca.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=9736&fbclid=IwAR2PmfzAJYTXMFuvI6fZ_JBaHgivbhjx9UzG6GXRFwd3dxnyP7qMwfuoF1I

Toate informațiile în timp real din timpul cursei vor fi disponibile pe paginile de Facebook și Instagram, iar povestea completă o puteți citi în următorul număr RUNNING MAG!

Citește și: Ultra Race Romania – Where Legends Meet, primul ultramarton de tip survival race organizat în România

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

17 − four =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.