Run For The Oceans

adidas Running dezvăluie impactul celor 1 milion de dolari donați în anul 2018 prin inițiativa Run for the Oceans și anunță o nouă etapă a mişcării globale, ce va începe de Ziua Mondială a Oceanelor, pe 8 iunie 2019.

Pentru a continua investițiile în educația generațiilor viitoare privind problema poluării marine cu plastic, Run For Oceans 2019 îşi propune să contribuie mai mult decât în anul precedent, respectiv cu 1,5 milioane de dolari.

În 2018, adidas a creat o mișcare globală prin inițiativa Run for the Oceans, unind aproape un milion de alergători în întreaga lume și adunând un milion de dolari pentru partenerul Parley For The Oceans.

Până în prezent, fondurile strânse au contribuit la educarea și încurajarea a 100.000 de tineri și a familiilor acestora, care trăiesc în zonele de coastă afectate de poluarea cu plastic, să acţioneze făcând parte din Programul Parley Ocean School. Doar în 2018, parteneriatul a făcut posibilă confecționarea a cinci milioane de perechi de pantofi din plastic reciclat din oceane.

În 2019, adidas accelerează ritmul schimbării. Pentru gama Parley 2019, compania va produce un număr record de 11 milioane de perechi de pantofi folosind deșeuri de plastic marin prelucrate.

Campania din acest an va uni mai mulți alergători în mai multe locații decât oricând, care vor alerga pentru oceane, cu obiectivul de a strânge cei 1,5 milioane de dolari. Pentru fiecare kilometru alergat între 8 și 16 iunie, adidas va dona 1 dolar programelor Parley Ocean School, fiecare dolar urmând să fie folosit în următoarea fază a parteneriatului prin dezvoltarea și lansarea platformei tinerilor activiști Parley.

Cu scopul de a implica mai mulți tineri decât oricând și de a inspira schimbări de comportament pe termen îndelungat, platforma va găzdui un curriculum digital care să le ofere elevilor abilitățile, instrumentele și cunoștințele necesare pentru a proteja oceanele planetei.

De asemenea, va acționa ca un spațiu digital în care tinerii se pot uni, pot împărtăși idei și pot avea acces la evenimente, mentori și instrumente. Înscrierile pentru platforma digitală a tinerilor activiști Parley vor începe în data de 8 iunie, odată cu Ziua Mondială a Oceanelor, cu scopul de a face cât mai cunoscut Programul Parley Ocean School la nivel mondial.

Prin parteneriatul lor, adidas și Parley au interceptat cantități mari de deșeuri din medii marine și comunități de coastă, transformând Ocean Plastic® în articole sportive începând cu anul 2015.

În paralel cu Run for the Oceans 2019, adidas lansează colecția Alphabounce+ Parley și o gamă completă de noi articole de îmbrăcăminte sport, îndreptându-se ambițios către obiectivul setat pentru 2024, acela de a elimina utilizarea poliesterului virgin din toate produsele.

Gama este fabricată din deșeuri de plastic prelucrate, oferind eco-inovaţie și stil, fără a compromite performanța. Parley Pro-Dye, cu efectul estetic suplimentar de a crea un imprimeu unic pentru fiecare piesă confecționată, a fost de asemenea utilizat în procesul de fabricație.

Alphabounce+ Parley este creat pentru susținere maximă și confort, cu forma special creată în acest scop, cu un sistem ferm de prindere a şireturilor a și o potrivire optimizată pe picior. Îmbrăcămintea sustenabilă include șorturile pentru bărbați Parley 4KRFT Shorts și colanții pentru femei Parley Believe This Tight, ambele realizate din cel puțin 75% deșeuri din plastic reciclat.

Pentru a se alătura mișcării și a alerga pentru oceane între 8 și 16 iunie, alergătorii din întreaga lume se pot înregistra și îşi pot monitoriza activitatea, prin participarea la provocarea Run For The Oceans din aplicația Runtastic.

Pentru fiecare kilometru alergat, adidas va dona 1 dolar către Parley Ocean School (în limita a 1.5 milioane de dolari). adidas va găzdui, de asemenea, evenimente pentru alergătorii din întreaga lume. Pentru mai multe informații și pentru a vă înscrie, vizitați adidas.com/runfortheoceans.

Citește și: Renunță la canapea timp de 30 de minute zilnic

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

two × one =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.