Viorel Copolovici ne propune o rețetă de salată cu semințe de chia, frunze de mangold și pulpă de rață.
Rețetă salată cu semințe de chia, frunze de mangold și pulpă de rață
Ingrediente
4 frunze de mangold proaspete
2 lingurițe de semințe de chia
3 felii de piersică mare
2 linguri boabe de porumb fiert
o pulpă de rață
Dressing
2 caise coapte
o bucățică de ghimbir proaspăt
o linguriță de miere
sucul de la un sfert de lime
Mod de preparare:
Se prepară pulpa de rață la cuptor, acoperită, timp de două ore la 180 de grade Celsius. După ce se răcește, se rupe carnea în fâșii. Se pun într-un blender toate ingredientele pentru dressing și se transformă totul într-un sos gros.
Într-un castron, se pun frunzele de mangold rupte cu mâna, boabele de porumb, feliile de piersică, carnea de rață și o linguriță de semințe de chia. Se adaugă patru – cinci linguri de dressing, se transferă totul pe o farfurie și se ornează cu restul de semințe de chia.
Credit foto: Bogdan Zop
Citește și: 9 sfaturi de care să ții cont când alergi la temperaturi ridicate
Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram, Google + și Mixcloud