Salată cu linte și mușchi de vită

Viorel Copolovici ne propune o rețetă de salată cu linte și mușchi de vită.

Rețetă salată cu linte și mușchi de vită

Ingrediente

50 grame de linte roșie
50 grame de linte verde
4 – 5 frunze de kale creț
4 – 5 felii subțiri de ardei kapia
100 grame mușchi de vită
o ridiche tăiată felii subțiri

Dressing

50 grame brânză cremoasă de capră
3 linguri de smântână pentru gătit
o legătură de pătrunjel proaspăt
sare
20 ml de apă rece
sucul de la un sfert de lămâie

Mod de preparare:

Se taie mușchiul de vită în felii subțiri. Se presară cu sare și piper și se prăjește într-o tigaie încinsă câte două minute pe fiecare parte. Se fierb cele două feluri de linte pe rând (prin aceeași metodă de prepare ca la quinoa). Se spală frunzele de kale.

Se pun într-un blender toate ingredientele pentru dressing și se transformă totul într-un sos gros. Se pun într-un castron frunzele de kale rupte cu mâna, jumătate din cantitatea de mușchi de vită tăiat fâșii, jumătate din ardeiul kapia, două treimi din toată cantitatea de linte și patru – cinci linguri de dressing. Se amestecă bine cu mâna. Se transferă pe farfurie și se ornează cu restul de linte, ardei kapia, mușchi de vită și cu feliile subțiri de ridiche.

SFAT

Testează orice frunză de salată găsești în piață. Nu te uita doar după rucola și valeriană.

Foto: Bogdan Zop

Citește și: 9 sfaturi de care să ții cont când alergi la temperaturi ridicate

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 − 20 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.