Rețetă pentru salată pesto cu semințe de dovleac

0
772

De cele mai multe ori, vedem salata fie ca pe un aperitiv, fie ca pe o completare la un fel principal. Viorel Copolovici ne propune o rețetă de salată clasică la care a adăugat semințe de dovleac pentru un boost de energie.

Rețetă salată pesto cu semințe de dovleac

Ingrediente
salată Salanova (o jumătate de căpățână)
5 – 6 frunze de busuioc proaspăt
3 – 4 roșii uscate
câteva așchii de parmezan
un pumn de semințe de dovleac

CITEȘTE ȘI: 5 rețete de preparate recomandate înainte de antrenament

Dressing
o linguriță de muștar
2 linguri de oțet balsamic
4 linguri ulei de semințe de dovleac (presat la rece)
sare

Mod de preparare:
Se prăjesc semințele de dovleac fără ulei într-o tigaie la foc mic.
Se spală salata și busuiocul.
Se taie parmezanul cu un peeler.
Se taie roșiile uscate în mai multe bucăți.
Se amestecă muștarul cu oțetul balsamic și se adaugă treptat uleiul.
Se amestecă într-un castron frunzele de salată, frunzele de busuioc și roșiile uscate cu câteva linguri de dressing.
Se adaugă parmezanul și semințele de dovleac.

CITEȘTE ȘI: 5 rețete de preparate recomandate după o cursă de alergare

TASTE WIZARD

viorel copoloviciViorel Copolovici s-a dedicat exclusiv domeniului gastronomiei din 2007, după o carieră de mai bine de zece ani în Marketing.

A deținut un blog culinar de succes, a fost partener de business și bucătar-șef în două restaurante (unul în București și unul în Nord-Estul Braziliei) și a studiat arta culinară la Londra, în cadrul prestigiosului institut culinar „Le Cordon Bleu”.

În prezent este bucătar independent, ambasador culinar în România pentru Küppersbusch, Teka, Bamix of Switzerland, Ursus și Asociația Berarii României.

Mulțumită experienței sale anterioare bucătăriei, abordează proiectele de consultanță în domeniul restaurantelor dintr-o perspectivă strategică bazată pe marketingul de produs, cu accent predilect pe sursele de ingrediente, controlul pierderilor, calitatea resurselor umane și respectarea standardelor tehnice internaționale de preparare.

Anul trecut a fondat studioul culinar „Taste Learners„, un spațiu multifuncțional culinar dedicat cursurilor și atelierelor interactive pe care le oferă unui public predefinit (echipe din diverse companii, rețele de distribuție, publisheri etc.), dar și activităților de producție foto-video în beneficiul brandurilor din domeniul alimentar sau publicului amator de experiențe culinare private.

Credit foto: Bogdan Zop

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria NUTRIȚIE:
Mimi Kirk: „Regimul vegan este potrivit și pentru alergători”
Uleiul de cocos: superfood la puterea a 10-a
Glucide sau lipide?
Avocado: o bombă calorică sănătoasă
Caloriile din produsele noastre preferate
E bună dieta raw pentru un alergător? Aflăm la VEG FEST de la Mimi Kirk
5 gustări sănătoase pentru alergători
Alimente care ne dau energie pentru alergare
Iaurt, un aliment de bază în nutriția alergătorilor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 − two =