Rețetă pentru salată cu quinoa și pește afumat

0
821
Rețetă pentru salată cu quinoa și pește afumat

De cele mai multe ori, vedem salata fie ca pe un aperitiv, fie ca pe o completare la un fel principal. Viorel Copolovici ne propune o rețetă de salată cu pește la care a adăugat quinoa pentru un boost de energie.

Ingrediente
salată Frisee (o jumătate de căpățână)
o felie de pepene galben tăiată cuburi
o jumătate de ceapă tăiată inele
2 roșii cherry
pulpă de grapefruit proaspăt
2 ouă de prepeliță fierte tari
3 fâșii de somon afumat (50 grame)
un filet de păstrăv afumat tăiat bastoane

Dressing
5 – 6 linguri suc de grapefruit proaspăt stors
o jumătate de linguriță de wasabi
sare
quinoa

Pentru dressing, se dizolvă pasta de wasabi în sucul de grapefruit și se adaugă puțină sare. Se adaugă două linguri de quinoa.

Se spală salata, se taie pepenele (cuburi), ceapa (inele) și roșiile. Se adaugă dressingul peste aceste ingrediente.

Ouăle de prepeliță se fierb în apă sărată timp de cinci minute din momentul în care apa începe să clocotească. Se așază pe farfurie și se decorează cu fâșiile de somon și cu bastonașele de păstrăv. Se adaugă câteva cuburi de pulpă de grapefruit proaspăt și ouăle de prepeliță tăiate jumătăți.

Cum se prepară quinoa

Se pun 100 grame de semințe într-o crăticioară cu apă rece. Se aduce la punctul de fierbere și apoi se dă focul mic. Se fierbe fără clocot timp de aproximativ 15 – 20 de minute, gustând din când în când ca să te asiguri că rămâne al dente.

CITEȘTE ȘI: 5 rețete de preparate recomandate după o cursă de alergare

TASTE WIZARDviorel copolovici

Viorel Copolovici s-a dedicat exclusiv domeniului gastronomiei din 2007, după o carieră de mai bine de zece ani în Marketing.

A deținut un blog culinar de succes, a fost partener de business și bucătar-șef în două restaurante (unul în București și unul în Nord-Estul Braziliei) și a studiat arta culinară la Londra, în cadrul prestigiosului institut culinar „Le Cordon Bleu”.

În prezent este bucătar independent, ambasador culinar în România pentru Küppersbusch, Teka, Bamix of Switzerland, Ursus și Asociația Berarii României.

Mulțumită experienței sale anterioare bucătăriei, abordează proiectele de consultanță în domeniul restaurantelor dintr-o perspectivă strategică bazată pe marketingul de produs, cu accent predilect pe sursele de ingrediente, controlul pierderilor, calitatea resurselor umane și respectarea standardelor tehnice internaționale de preparare.

Anul trecut a fondat studioul culinar „Taste Learners„, un spațiu multifuncțional culinar dedicat cursurilor și atelierelor interactive pe care le oferă unui public predefinit (echipe din diverse companii, rețele de distribuție, publisheri etc.), dar și activităților de producție foto-video în beneficiul brandurilor din domeniul alimentar sau publicului amator de experiențe culinare private.

Descoperă și mai multe rețete în numărul 4 al revistei RUNNING MAG care este acum disponibil în rețeaua de magazine Inmedio, în magazinul Sport Guru (București), ProShop by Salomon România și online pe Books Express.

Abonamentele se pot face prin intermediul partenerului nostru Manpres Distribution.

Credit foto: Bogdan Zop; Adrian Piclișan (Evenimentul Zilei)

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria NUTRIȚIE:
Mimi Kirk: „Regimul vegan este potrivit și pentru alergători”
Uleiul de cocos: superfood la puterea a 10-a
Glucide sau lipide?
Avocado: o bombă calorică sănătoasă
Caloriile din produsele noastre preferate
E bună dieta raw pentru un alergător? Aflăm la VEG FEST de la Mimi Kirk
5 gustări sănătoase pentru alergători

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 − ten =