Psihologul Adrian Gemănaru va alerga, în data de 24 septembrie, 100 km la cel mai cunoscut ultramaraton din Europa (Milau 100km – Franţa) – pentru a aduna fondurile necesare implementării unui proiect unic în România – “Spaţiul Senzorial”.

Fiecare sponsor va dona 10 euro pentru fiecare kilometru alergat, iar fondurile strânse vor fi direcţionate exclusiv pentru metoda terapeutică.

Proiectul este inspirat din mediul înconjurător şi realizat din materiale pe care natura le furnizează (nisip, piatră, lemnul, apă şi flori) şi îmbină mai multe terapii recunoscute la nivel internaţional în recuperarea copiilor cu nevoi special (Autism, ADHD, sindrom Down, retard etc.).

CITEȘTE ȘI: 9 sfaturi de care să ții cont când alergi la temperaturi ridicate

Avantajul principal al acestui tip de terapie este dat de faptul că natura interacțiunii este indirectă, iar copilul nu o percepe ca pe o comandă sau ca pe o sarcină de executat, întreaga activitate desfășurându-se în mod firesc.

“Am participat la multe conferinţe internaţionale, discut zilnic cu psihologi din multe ţări şi încerc mereu să aduc în România metode care şi-au dovedit eficienţa şi care vor ajuta la sprijinirea copiilor cu nevoie speciale. Printre acestea amintesc: delfinoterapia, covorul şi camera senzorială, terapia canină, pictura cu degetele picioarelor sau participarea pentru prima dată a unui grup de copii speciali la un maraton internaţional. Spaţiul senzorial este, fără doar şi poate, una dintre cele mai noi metode terapeutice practicate în România, iar anul acesta am primit un real ajutor din partea mai multor companii care înţeleg conceptul de responsabilitate socială: McDonalds, Geometry Global, Telekom, Prigat şi Iulian Voevod. Fiecare sponsor va dona 10 euro pentru fiecare kilometru alergat de mine în ultramaratonul de 100 de km, iar toţi banii vor fi direcţionaţi pentru realizarea proiectului, deoarece sunt tot mai mulţi copii care au nevoie de sprijinul nostru.” Adrian Gemănaru, preşedintele Centrului Terapeutic “Marea Neagră”

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria ECHIPAMENT:
adidas AlphaBOUNCE vine cu inovația FORGEDMESH
adidas lansează o nouă categorie de produse
Polar a anunţat lansarea unui smartwatch foarte deștept: Polar M600
PUMA lansează noua linie IGNITE Dual pentru colecția toamnă-iarnă 2016
PureBOOST X este disponibil în magazinele adidas din România
Echipament de alergare din material de prezervativ? Hmmmm…
3 lucruri utile de la Lidl

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

nine + 11 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.