Programul de sport și alimentație BecomeFit Corporate aduce sala de fitness direct la tine în birou

0
959

Multiplul campion european la gimnastică aerobică Florin Neby (29 de ani) a pus la punct programul BecomeFit Corporate, un concept gândit special pentru mediul corporatist, ce îmbină eficient elementele de antrenament şi nutriţie cu cele de consiliere.

Este un program lunar de antrenament, evaluare fizică şi consultanţă, coaching, dar şi un plan alimentar adaptat pe nevoile şi preferinţe individuale.

“BecomeFit Corporate va păstra aceleaşi componente cheie ca BecomeFit, primul nostru astfel de program, lansat în 2012 și care se bucură de rezultate susținute și peste 1000 de oameni mai sănătoși și mulțumiți de sine.

Programul pentru corporatiști are beneficii multiple, pe mai multe direcţii, rezultatele fiind vizibile atât la nivel personal, cât  şi la nivel de grup şi în organizaţie.

În cazul angajatului: o stare fizică şi psihică mai bună, un tonus fizic şi focus mai bun, mai multă încredere în sine, un nivel ridicat de motivare şi concentrare şi echilibru între viața personală și cea profesională. Iar din punctul de vedere al organizației: atragerea și retenția mai bună a angajațiilor, eficiența sporită a acestora, reducerea absenteeismului, un mediu mai puțin stresant și mult mai plăcut per total.

BecomeFit Corporate are un potențial extraordinar, este ușor de scalat și replicat într-un numar mare de companii. Scopul nostru este ca acest program să fie regastit pe viitor în tot mai multe organizații.

Ne dorim să îmbunătățim sănătatea angajaților și eficiența lor la job, iar scopul nostru este să devenim partenerul companiilor în demersul acestora de a îi ajuta pe angajați să aibă un stil de viață echilibrat și sănătos. Știm din experiență, că oricât de motivați ar fi angajații să includă în programul lor zilnic o activitate sportivă, acest lucru poate fi dificil, iar atunci când nu reușesc să ajungă la sală simt că nu au făcut “ce trebuie”.

Ne dorim să venim în întâmpinarea motivației lor și să “aducem sala la job”, mai exact să aducem un program complex și complet de fitness, bazat pe rezultate, în cadrul organizatiilor din care fac parte. Astfel le va fi mult mai ușor să facă mișcare, fără stresul traficului la orele de vârf sau fără a pierde mult timp departe de cei dragi.” – Florin Neby

Românii sunt pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește activitățiile sportive, explică Alina Ştefan, director comercial în cadrul Neby Fitness:

Este loc în industria fitnessului din România pentru un astfel de proiect? S-a făcut un studiu de piaţă înaintea lansării proiectului?

Din păcate, piața de fitness în România este încă foarte segmentată. Prin urmare, datele nu sunt încă relevante pentru un studiu concludent pentru întrega piață de fitness. În ultima perioadă, s-au făcut diferite analize pe date publice, iar concluziile sunt asemănătoare: românii sunt pe ultimul loc din Europa în ceea ce privește activitățiile sportive în general, deși stilul de viață este unul stresant, iar calitatea alimentației fiind una precară.

De unde a pornit inițiativa voastră de aduce programul BecomeFit în marile companii?

Motivul pentru care BecomeFit Corporate a luat naștere este pentru că tot mai multe persoane din mediul corporate veneau la programele din săli stresați și cu diferite anxietăti după orele de serviciu.

Care este valoarea investiței pe care o companie ar avea-o de făcut pentru a implementa proiectul BecomeFit Corporate?

În functie de nivelul și modalitatea în care compania dorește să se implice în a facilita angajaților un astfel de beneficiu, investițiile pot varia. Mai exact, ne dorim ca programul să fie adoptat de către organizații ca demers intern în a îmbunătăți starea de sănătate și eficiența angajaților la job, prin urmare un tip de implicare poate fi acela de a include programul BecomeFit, în programul săptămânal de lucru al angajaților. De exemplum se pot acorda câteva ore din programul de lucru mișcării și sportului, iar BecomeFit să deruleze antrenamente în cadrul companiei. O altă modalitate de implicare poate fi de natură financiară și anume, compania poate subvenționa integral sau parțial programul BecomeFit pentru angajați. Mai mult ca orice,  dorim ca tot mai multe companii să comunice intern importanța unui stil de viață sănătos și echilibrat pe care îl pot dobândi prin intermediul nostru.

Acest proiect este destinat doar marilor companii sau şi firmelor mai mici? Există un număr impus de participanţi?

Programul BecomeFit este destinat atât companiilor mari, cât și celor mici, numărul minim de angajați înscriși de care avem nevoie pentru a putea derula programul în cadrul companiei este de 10 persoane.

Va înlocui BecomeFit abonamentele la sălile de fitness?

Nu, noi încurajam vizitele la sălile de fitness și mișcarea in general, însă știm că motivul pentru care oamenii nu ajung la sală nu este lipsa motivației, ci mai degrabă cea a timpului. BecomeFit nu este doar un program extrem de eficient, bazat pe rezultate, ci este mult mai usor de urmat deoarece  el se va derula în spațiile mari, mai puțin folosite din companii, în săli de ședințe sau conferințe. BecomeFit nu exclude sau descurajează mersul la sală, ci mai degrabă este o variantă menită să vină în completare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.