Usain Bolt - Puma Autodisc

Da, Puma a făcut-o și pe asta. Iar Usain Bolt îi și are deja. Desigur, toată nebunia asta cu “self-lacing sport shoes” – încălțămintea sport care se leagă singură a început de curând când am trecut de data în care călătorise în timp Michael J. Fox în “Back to the future“…

Nike s-a gândit să profite de moment și a anunțat că va oferi anul viitor o ediție foarte limitată a pantofilor Mag din film, prevăzuți cu un sistem ce se închide singur pe piciorul posesorului.

Ei bine, la fel cum în lumea auto Audi și BMW își tot fură premierele pe piață de la un model la altul, de la o inovație la alta (ultima bătălie a fost “cine lansează primul în serie faruri laser”), Puma nu a stat pe gânduri și a anunțat că este primul producător de echipament care va lansa pe piață un pantof sport ce se închide pe picior automat, la o apăsare de buton.

Sistemul se numește AUTODISC și este bazat pe Puma Disc, soluția revoluționară lansată de companie acum vreo 20 de ani. În loc să dai tu la rotiță până ți se strânge pantoful pe picior, de acum vei apăsa un singur buton iar un mic motor electric va face treaba în locul tău.

Foarte inteligent – sistemul este echipat cu un acumulator integrat iar atunci când AUTODISC nu mai funcționează, îl pui simplu la încărcat cu un cablu micro-USB. Da, lângă telefon de acum îți vei încărca și Pumele ca să nu-ți sară din picior. Cel puțin prototipul anunțat de Puma pentru că se pare că versiunea finală, de serie, va fi vândută împreună cu o placă de încărcare prin inducție astfel că va trebui să “parchezi” încălțămintea pe ea când vii de la alergat ca să ai bateriile pline pentru o nouă tură de AUTODISC.

Cablul care strânge pantoful cu AUTODISC este trecut printr-o parte superioară foarte flexibilă pentru ca pantoful să se muleze perfect pe picior iar talpa va folosi tehnologia Ignite astfel că trebuie să ne așteptăm ca AUTODISC să fie niște pantofi ai naibii de confortabili.

Noi alergătorii de rând trebuie să așteptăm până în 2016 pentru a ne juca la butoanele Pumelor AUTODISC dar Usain Bolt a primit deja o pereche de prototipuri și a demonstrat cum funcționează pe contul său de Instagram. Cel mai rapid om de pe Planetă încalță AUTODISC și spune “Hi-tech” în timp ce apasă butonul și pantofii se încheie singuri pe picior. “I feel like a kid!” adaugă el râzând și apoi completează cu ceva ce vom spune și noi când vom fi gata pentru prima tură de parc în AUTODISC: “I’m ready!”

Ahead of the game #Foreverfaster #autodisc #comingsoon

A video posted by Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) on

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 × four =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.