Alex Filip - Nike Epic React_4

Când primesc la test o pereche de pantofi, abia aștept să-i port și să încerc să simt diferența față de cei pe care i-am avut înaintea lor. Asta, pentru că diferențele dintre pantofii de alergare din gama premium este atât de mică, încât doar câteva elemente te fac să-ți dai seama, de fapt, cu ce ești încălțat. Chiar m-a întrebat un prieten – ce urmărești la un pantof de alergare, ce trebuie să aibă musai?

Pe scurt, primul aspect pe care-l vizez este confortul, urmat îndeaproape de ventilație, pentru că nimic nu mi se pare mai neplăcut decât să alergi cu picioarele încinse.

Dar ca sa intru direct în subiect, noul model Nike Epic React a fost lansat la New York, în cadrul unui eveniment inedit în care cei invitați au avut parte de diferite experiențe, care subliniază calitățile pantofului, respectiv capacitatea de absorbție, reacție, destindere, dar și greutatea redusă cu 5% față de predecesorul său.

Am reușit să alerg cu ei deja peste 50 de kilometri împărțiți în patru sesiuni și am apreciat, încă de la primii pași, amortizarea – mai ales cea din zona călcâiului, de unde și designul aparte din acea zonă. Ventilația este optimă datorită materialului Flyknit, dar îți recomand să porți întotdeauna o șosetă tehnică.

Noii pantofi de alergare de la Nike sunt făcuți în așa fel încât să se muleze pe picior, fără să fie nevoie să strângi șireturile prea tare, și îți oferă o susținere foarte bună. M-a încântat mai ales susținerea laterală a călcâiului, dar și susținerea interioară a boltei piciorului, un lucru foarte important atunci când alergi pe distanțe mai lungi. Având o construcție de tip șosetă, agățătoarea generoasă pe care este inscripționat modelul pantofului este de ajutor atunci când nu ai la îndemână un încălțător.

Este genul de pantof care se pretează la antrenamente zilnice, de ce nu chiar și la blugi sau când ai de mers mult pe jos, însă la fel de bine pot fi utilizați și la competiții pentru amatori pe distanțe lungi, atunci când vrei să te simți confortabil. A nu se înțelege cum că n-ar fi un pantof rapid, din contră, însă nu este chiar din gama de „curse de viteză”.

Culorile disponibile sunt alb, gri și negru, la care se adaugă tușe de culori vii. Ce am remarcat este că după cei peste 50 de kilometri pe care i-am alergat în ultima săptămână, talpa a început să prezinte ușoare urme de uzură pe suprafețele cu care „bat” cu precădere asfaltul – călcâi-exterior și lateral-exterior –, dar sunt sigur că talpa moale și absorbantă își va face treaba fără probleme în limita recomandată de 500 de kilometri. Posibil ca după această distanță pantoful să prezinte urme accentuate de uzură, dar o să vă țin la curent cu comportamentul lor și până atunci.

Pantofii de alergare Nike Epic React sunt disponibili în magazinul Sport Loft din Băneasa Shopping City și pe sport-loft.com.

Foto: Marooni

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − seven =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.