Andrei Gag

Excepţională performanţa reprezentantului nostru la aruncarea greutăţii. Andrei Gag a reuşit cel mai bun rezultat personal al sezonului, cu o încercare măsurând 20,89 m, încercare depăşită doar de aceea a lui Thomas Walsh, neozeelandezul care urca pe ultima treaptă a podiumului în urmă cu doi ani, la Sopot.

Vice-campion anul trecut la Universiada din Coreea de Sud, Andrei Gag a câştigat aproape un metru faţă de rezultatul de la Gwangju şi a făcut ca România să fie prezentă în clubul select al ţărilor prezente în clasamentul pe medalii, pe locul 6.

CITEȘTE ȘI: Primul număr al revistei RUNNING MAG este acum disponibil în rețeaua magazinelor Inmedio

În rest, ziua a doua a competiţiei din Portland le-a aparţinut gazdelor. Americanii au câştigat trei dintre cele cinci titluri decernate vineri.

La doar 20 de ani, texanul Trayvon Bromell l-a învins pe veteranul Asafa Powell în finala la 60 m. Nia Ali şi-a apărat cu succes titlul de campioană a lumii la 60 m garduri pe care îl câştiga la ediţia anterioară, în Polonia.

Mai mult, victoria a venit în faţa unei compatrioate, Brianna Rollins, campioana mondială la 100 m garduri de la Moscova 2013. Iar Brittney Reese s-a impus la lungime, reînnodând astfel şirul victoriilor, după păţania de la Mondialele în aer liber de anul trecut, când a ratat calificarea în finală.

CITEȘTE ȘI: Unde alergăm: Wings for Life World Run 2016

Este pentru a treia oară când americanca triumfă în sală, iar succesul a fost realizat (cu o săritură în lungime de 7,22 m) în faţa campioanei europene de sală, sârboaica Ivana Spanovic.

Să mai consemnăm victoria Briannei Theisen-Eaton în proba probelor, la pentatlon. Clasată a doua în 2014, dublă vice-campioană mondială la heptatlon, canadianca a făcut în fine pasul cel important şi a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Unul completat de două ucrainience, Anastasia Mokhniuk şi Alina Fiodorova.

Sâmbătă vor fi acordate nouă seturi de medalii, iar competiţia din vestul Americii se va încheia duminică.

Foto: news.ro

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

15 − 1 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.