platforma runningcoach

Dacă nu mai ești mulțumit de progresele pe care la faci în alergare, poate este timpul să te gândești să-ți iei un antrenor, iar platforma runningcoach.me exact asta este. 

Se spune despre alergare că ar fi cel mai ieftin sport. Că este totodată şi cel mai comod când vine vorba de logistica aferentă. Nu ai nevoie de vreun aparat scump cât mostrele de pe Marte şi nici de o insulă privată ca să îţi pui picioarele la treabă. Pur şi simplu te ridici de pe scaun şi ai luat-o la fugă. Fix ca Forest Gump.

Desigur, asta se presupune a fi varianta simplificată şi ideală, însă în viaţa reală lucrurile nu stau chiar aşa. Un pantof special de alergare este o recomandare de bun simţ, la fel ca alegerea unui traseu cât mai ferit de noxe, maşini, temperaturi extreme, urşi polari sau meteoriţi.

Tot la capitolul bun simţ intra şi găsirea unui antrenor care să te iniţieze în tainele acestei discipline. Sau, dacă nu antrenor cu acte în regulă, măcar un prieten mai avansat care să îţi împărtăşească din experienţa lui, cu bune şi rele deopotrivă.

Din păcate, mulţi începători decid că nu au nevoie de nicio indicaţie şi că se descurcă de minune fără profesor. La urma urmei, cât de greu poate să fie să pui un picior în faţa celuilalt?

În teorie, nu este greu deloc, însă practica trimite la ortopedie mulţi alergători entuziaşti sau îi descurajează încă din primele săptămâni cu un disconfort fizic atât de pronunţat încât singura soluţie evidentă este revenirea în braţele canapelei.

Un antrenor experimentat poate stabili volumul, frecvenţa şi intensitatea antrenamentelor în funcţie de fiecare alergător în parte, ţinând cont de condiţia fizică, experienţa anterioară, vârsta, BMI-ul, şamd.

Însă chiar şi atunci când reuşeşti să găseşti un antrenor bun, trebuie să îţi muţi programul după programul lui, să îl plăteşti, să te deplasezi acolo unde îţi cere… nu e tocmai uşor să te sincronizezi.

Din fericire, suntem în epoca digitalizării şi putem beneficia de indicaţiile unui antrenor virtual la orice oră din zi sau noapte şi în orice loc al planetei (cu acces la internet). Încă nu există versiunea holografică pe care am văzut-o prin Star Trek, însă avem astăzi cel mai apropiat lucru posibil: runningcoach.me

Site-ul runningcoach.me este construit de către alergători pentru alergători, cu sprijinul unor campioni care chiar ştiu cu ce se mănâncă acest sport dar şi ce au de făcut începătorii pentru a-şi atinge potenţialul şi/sau a se feri de accidentări.

Numele Paula Radcliffe sună cunoscut? Da, chiar acea Paula Radcliffe, deţinătoarea recordurilor şi câştigătoarea a multiple maratoane de vârf a contribuit cu experienţa ei la construirea platformei runningcoach.me.

Nu cu foarte mult timp în urmă, entuziaştii care doreau să participe la prima lor competiţie sau visau să îşi îmbunătăţească timpii descărcau tabele anoste de pe net sau se bazau pe recomandările subţirele ale ceasurilor inteligente.

La runningcoach.me lucrurile nu sunt deloc tratate superficial şi fiecare program este construit personalizat, pe baza datelor introduse de utilizator în momentul înregistrării: vârstă, greutate, înălţime, experiență sportivă, puls la trezire, puls maxim, şamd. Pornind de la aceste certitudini, platforma generează programe de antrenament adaptabile în funcţie de mulţi alţi parametri: ce ţinte are alergătorul (fitness general, prima cursă, primul maraton, îmbunatăţirea timpului personal, zilele preferate din săptămână, vacanțe, perioada zilei şi multe altele).

În consecinţă, planul antrenamentelor este personalizat în cel mai mic detaliu, evitând generalizarea atât de des întâlnită în alte sisteme similare.

Ce altceva mai oferă runningcoach.me? Pe lângă evidentele statistici privind antrenamentele efectuate, pe site se pot găsi şi tutoriale video pentru încălzire, stretching şi pentru mărirea forţei, un forum moderat de experţi, un blog cu noutăţile din lumea alergătorilor, un calendar şi un calculator pentru aflarea ritmului ideal în următoarea cursă.

Înregistrarea pe runningcoach.me este gratuită, însă anumite funcţii sunt disponibile pentru un abonament ce variază între 9,9 euro/lună şi 69 euro/lună (abonamentul GOLD care oferă şi accesul la consilierea unui antrenor personal).

Cum sună? Parcă mai bine decât alergatul la întâmplare, fără cap şi fără coadă, nu? Ar fi şi păcat să nu folosim toate avantajele epocii în care trăim, profitând de experienta adunată de toţi cei dinaintea noastră. Şi acum este atât de simplu, la doar câteva click-uri distanţă.

Andrei Gligor, expertul nostru, testează de zor runningcoach.me așa că vom reveni cu un material și după ceva mai mulți kilometri de alergare.

Spor la alergat!

Citește și: Îngerașul Victoria’s Secret, Izabel Goulart se menține în formă prin alergare

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + 4 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.