Galantom

La ediția din 2015 Raiffeisen Bucharest Marathon, platforma de fundraising peer to peer Galantom și comunitatea oamenilor de bine care a crescut în jurul proiectului împlinesc doi ani.

Sunt doi ani în care 1500 de fundraiseri voluntari au strâns peste 1,5 milioane de lei pentru mai mult de 50 organizații non-profit active pe Galantom.

Fie că au alergat un maraton, fie ca şi-au propus o provocare personală prin care să îşi învingă limitele, fie că şi-au dăruit ziua de naştere sau o pasiune, fie că au renunţat 30 de zile la fumat sau şi-au donat banii primiţi ca dar de nuntă, ei au ales să folosească aceste motive ca să promoveze proiectele unor organizaţii nonprofit şi să contribuie la implementarea acestora în comunitate, prin strângerea de fonduri.

Oameni diferiţi în convingeri, în valori, statut social, profesii sau pasiuni au în comun pe Galantom dorinţa de a face bine. Pentru ei și pentru toți cei care își doresc să afle mai multe despre cum te poți implica prin fundraising voluntar, echipa Galantom a pregatit un stand cu multe surprize în intervalul 3-4 Octombrie, în Piata Constituției din București, în cadrul Raiffeisen Bucharest Marathon.

Proiectele pentru care s-au strâns fondurile acoperă domenii diverse de impact social precum sănătate, mediu, educaţie, sport, incluziune socială sau dezvoltare comunitară.

Printre organizațiile beneficiare pe platformă se numară HOSPICE Casa Speranţei, United Way, Noi Orizonturi Familia, Învingem Autismul, HelpAutism, ViitorPlus, MaiMultVerde, WWF România, Asociaţia PAVEL, HHC România, OvidiuRo, Fundaţia Principesa Margareta, Școala de Valori, Fundația Regina Maria şi altele.

Un indicator îmbucurător pe platformă este nivelul ridicat al donației medii care se menţine în intervalul 110-120 RON de mai bine de un an.

“Ne-am format reflexul de a gândi și a spune că românii sunt individualiști și că nu le pasă unora de alții. Este adevărat că sunt multe de îmbunătățit din punctul acesta de vedere, dar, dacă te uiți pe Galantom și pe alte platforme de crowdfunding de la noi, vezi că sunt foarte mulți oameni implicați care se luptă să schimbe lucruri în bine. Este nevoie ca acești oameni să fie promovați mai mult. În câteva cuvinte, despre asta e vorba pe Galantom: ne străduim să promovăm mai mult binele și oamenii de bine! Poate, poate reușim să răspândim o epidemie“, spune Andrei Chirtoc, unul dintre iniţiatorii Galantom.

Galantom este un proiect în care cei mai mulți membri din echipă se implică voluntar. Platforma galantom.ro reprezintă una dintre dovezile palpabile că românii sunt din ce în ce mai implicați social și din ce în ce mai interesați de rezolvarea problemelor din jurul lor.

Pe 15 iunie 2015 proiectul Galantom a câștigat premiul III la Gala Soceității Civile în secțiunea Proiecte și campanii de voluntariat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

18 + 6 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.