Semimaratonul Gerar

Peste 800 de alergători vor lua startul la cea de-a noua ediție a competiției Semimaratonul Gerar, un eveniment susținut de Telekom Romania şi prezentat de Telekom Sport.

Desfășurată sub sloganul „We Run As One”, cea de-a noua ediție a competiției are loc sâmbătă, 26 ianuarie 2019, în incinta Campusului Universității Politehnica din București. Semimaratonul Gerar are scopul de a încuraja alergarea în aer liber, chiar și în condiții de iarnă și temperaturi scăzute.

Specificul evenimentului este proba de semimaraton, cursă adresată echipelor formate din trei alergători, care parcurg împreună toți cei 21 de km. Acest format este unul inedit în rândul competițiilor de alergare de șosea din România. Competiția se va desfășura începând cu ora 16.00, promovând alergarea ca eveniment social, o altfel de ieșire în oraș cu prietenii sâmbătă seara.

Elementul de noutate al ediției de anul acesta a Semimaratonului Gerar este reprezentat de constituirea unei burse pentru tineri cu vârsta cuprinsă între 10 și 17 ani, cu rezultate sportive promițătoare.

Fondul bursei se va constitui din susținerea participanților, din donații realizate de concurenți în cadrul procesului de înscriere, din profitul înregistrat din vânzarea de produse personalizate către concurenți sau susținători și din sponsorizările acordate de organizatori și parteneri. Bursa Gerar va fi acordată anual unui tânăr sportiv cu vârsta cuprinsă între 10 și 17 ani.

Pentru a candida la bursă, cei interesați trebuie să fi practicat, în mod constant și cu rezultate promițătoare, în ultimii 2 ani, una din disciplinele: atletism, alergare montană, triatlon, duatlon. Aplicațiile se depun în perioada 1 – 10 februarie 2019.

Un lucru mai puțin știut despre evenimentele sportive este că acestea pot avea un impact important asupra mediului, atât prin consumul de resurse, cât și prin producerea unui număr impresionant de deșeuri. Din acest motiv, începând cu anul 2016, în organizarea competiției un accent deosebit se pune și pe responsabilitatea față de mediu și comunitate.

În acest sens, organizatorii și susținătorii evenimentului au adoptat o strategie sustenabilă: reducerea cantității de hârtie folosită în competiție prin adoptarea înregistrării electronice în concurs, validarea în format electronic a declarațiilor de participare și folosirea ambalajului reutilizabil pentru kitul de competiție.

Te poți înscrie și tu și apoi să povestești pe Zoomra.ro cum a fost la Semimaraton Gerar 2019.

Citește și: H3RO by TriChallenge devine identitatea triatlonului din Mamaia

Urmărește RunningMag.ro pe FacebookYouTubeTwitterInstagramGoogle + și Mixcloud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

seventeen − ten =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.