Gabriela Szabo RUNFEST 2016

Ediția a XI-a a competiției Gabriela Szabo RUNFEST a fost una deosebită. Pasionați de alergare din mai multe județe ale țării, dar și de peste granițe au luat parte la concursul de alergare desfășurat sâmbătă, 7 mai 2016, în centrul localității Bistrița.

În cadrul evenimentului au fost prezenți peste 1.000 de oameni, concurenți și susținători, iar inima orașului a fost energizată de atmosfera specifică unei competiții sportive.

Tradiționalul eveniment de alergare bistrițean Gabriela Szabo RUNFEST, dedicat alergătorilor amatori, a adunat la start concurenți de toate vârstele, atât oameni dornici de mișcare cât și sportivi de performanță din aproximativ 70 de localități din țară și de peste hotare.

CITEȘTE ȘI: A apărut numărul 2 al revistei RUNNING MAG

Aceștia au venit atât din județele limitrofe și apropiate de Bistrița-Năsăud, dar și din Brașov, Caraș Severin, Prahova și București precum și din Republica Moldova.

Întreaga desfășurare de forțe a avut loc în piața Centrală din fața sediului Primăriei și în apropierea statuii lui Andrei Mureșanu, cea de a XI-a ediție a concursului fiind organizată de Primăria Municipiului Bistrița și de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, împreună cu partenerii tehnici Fundația PROAM Events și MPG, în colaborare cu Asociația Județeană de Atletism Bistrița-Năsăud. Concursul Gabriela Szabo RUNFEST 2016 a fost susținut de Kaufland România, în calitate de partener oficial, și de sponsorii BCR și Teraplast.

Concursul Gabriela Szabo RUNFEST a avut în total 6 curse de alergare, accesibile tuturor participanților cu vârsta de minim 10 ani, indiferent de abilități.

Cursele s-au desfășurat în centrul orașului pe un traseu care a inclus puncte de atracție importante din istoria și viața culturală și socială a Bistriței: Biserica Evanghelică, cel mai reprezentativ monument de arhitectură de la începutul Renașterii, având cel mai înalt turn de piatră din Transilvania; Sugălete, un complex din 13 clădiri din secolele XV-XVI, cele mai tipice construcții renascentiste din Transilvania; Casa Argintarului, construită spre jumătatea secolului XVI, ce poartă însemnele breslei aurarilor.

Traseul cu lungimea de 2 kilometri a fost construit sub forma unei bucle, care a fost parcursă o dată sau de mai multe ori, fiind disponibile următoarele curse: 2 kilometri pentru concurenți cu vârste cuprinse între 10 şi 15 ani, 4 kilometri pentru cei din categoria de vârstă 16-17 ani, iar cei mai antrenați, care au împlinit minimum 18 ani, au putut alerga 8 kilometri.

Evenimentul de alergare bistrițean, care îi poartă numele, a fost deschis de Gabriela Szabo, multipla campioană olimpică și mondială la atletism și ambasadorul crosurilor RUNFEST, care a alergat alături de participanți în cursa de 8 kilometri.

Toți participanții la Gabriela Szabo RUNFEST, ediția a XI-a, au beneficiat de un pachet de eveniment care a inclus numărul de concurs de care a fost atașat cipul electronic de cronometrare, tricoul competițional cu emblema „Gabriela Szabo RUNFEST”, un voucher cu discount special de la Running Warehouse Europe, un baton energizant Isostar, dar și medalia de Finisher oferită concurenților la finalul cursei. Cei mai rapizi alergători au fost răsplătiți cu premii în bani, în valoare totală de 14.000 de lei, oferite de Primăria Municipiului Bistrița, dar și cu medalii, cupe și diplome.

La cursa Open de 8 kilometri, podiumul de concurs la masculin a fost ocupat de Maxim Răileanu din Chișinău, clasat pe locul I și care ajuns la Finish în 26 de minute și 33 de secunde, de Ionuț Marius Dumitru din Ploiești, pe locul al II-lea și Rareș Miklos din Sighișoara, pe locul al III-lea.

La feminin, Mădălina Florea din Sighișoara a ocupat locul I pe podium, finalizând cursa în 29 de minute și 42 de secunde, urmată de Iulia Melinda Zudor din Mediaș și de Ana Hecico din Baia Mare.

Bogdan Motogna din Bistrița a fost cel mai rapid alergător pe traseul de 4 kilometri cu un timp de 12 minute și 51 de secunde, iar Cosmin Constantin Nisioiu din Câmpulung Moldovenesc a realizat traseul de 2 kilometri în numai 7 minute și 4 secunde. Recordul de vârstă a fost de 65 de ani fiind atins de Ioan Andresi, care a primit o diplomă specială în urma finalizării cursei de 8 kilometri.

Rezultatele înregistrate de concurenți la „Gabriela Szabo RUNFEST”, în Bistrița, sunt afișate online pe pagina dedicată evenimentului de pe platforma RUNFEST. În cadrul sistemului RUNFEST, membrii pot beneficia de 5 evenimente în format unic și variat, pagini personale, niveluri de abilitate, acces rapid la informații și înscrieri în competiții, statistici și clasamente, dar și de posibilitatea de a descărca diploma de concurs.

Urmărește RunningMag.ro pe Facebook, YouTube, Twitter, Instagram și Google +

Citește și articole din categoria SFATURI:
Cum să te antrenezi și altfel pentru alergare
Cum să faci să alergi mai mult
Cum ne alegem pantofii de alergare
5 chestii esențiale pentru cursele de trail
10 lucruri esențiale de reținut dacă vrei să te apuci de alergat
Primii pași spre marea alergare cu FitRepublic

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 − 3 =

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.